hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UFO'cular İstanbul'da bir araya geldi

    UFOcular İstanbulda bir araya geldi
    expand

    Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası UFO ve Yeniçağ Kongresi İstanbul'da başladı.

    Katılımın oldukça yoğun olduğu kongrenin açılışında bir konuşma yapan Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, içinde bulunduğumuzu dönemle dünya dışı varlıkların kendilerini gösterme sıklıklarının bağlantılı olduğunu belirterek "Bu insanlığın bugüne kadar karşılaştığı en önemli olgu UFO fenomeni" dedi.

    Akdoğan kutsal kitaplarda evrende başka varlıkların olduğuna yönelik birçok işaret bulunduğunu da söyledi.

    UFO görenler

    Akdoğan'ın konuşmasının ardından bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çekilen UFO fotoğrafları kongreye katılanlara gösterildi. Ardından da UFO (Unknown Fliying Objects) gördüğünü söyleyen tanıklar deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. Şu an hayatta olmayan Kıdemli Yüzbaşı Süleyman Tekyıldırım'ın Haktan Akdoğan'a verdiği röportaj kongreye katılanlara seyrettirildi.

    Görüntülerde Tekyıldırım 1968 yılında bir uçuş sırasında karşılaştığı cismin UFO olduğunu söylüyor. İki F-5 uçağıyla havalandıklarını ve 45 bin feete kadar tırmandıklarını belirten Tekyıldırım, hedefi teşhis ettiklerinde hızlı hareket ettiği için Edirne'yi geçtiğini kaydetti. Cismin ters dönmüş bir ampul gibi olduğunu kaydeden Tekyıldırım, gri renkli olduğunu belirtti. Cismin 45 bin fetten daha yüksek irtifaya çıktığını belirten Tekyıldırım daha sonra cismin gözden kaybolduğunu söyledi.

    Gri, parlak ve tabak gibi

    Bir havayolu şirketinde pilot olarak çalışan Onur Ertanrıkulu da deneyimlerini paylaştı. Bugüne kadar 3 çeşit gözlemi olduğunu kaydeden Ertanrıkulu, gördüğü cismin gri, parlak ve tabak gibi bir cisim olduğunu söyledi. Antalya'da gördüğü cismin 3 dakikada kaybolduğunu kaydeden Ertanrıkulu, bir cismi seyrederken başka bir cismin tepesinde belirdiğini ve çok yakından bu cismi gördüğünü söyledi.

    Kumburgaz UFO'su

    UFO ile ilgili deneyimlerini anlatan kişilerin ardından, bu kez bugüne kadar çekilen ve literatüre geçen UFO görüntüleri izleyenlere gösterildi.

    Önce Meksika'da ardından Samsun'da gösterilen görüntüler sonrasında literatüre geçen ve ilk kez çekilen görüntüler de izleyenlerle paylaşıldı. Anadoluhisarı'nda çekilen değişik tipte bir cisim ile Kumburgaz'da çekilen görüntüleri kongreye katılanlar büyük bir dikkatle izledi.

    Kumburgaz'daki UFO görüntülerini çeken Yalçın Yalman 13 - 17 Mayıs tarihleri arasında bu görüntüleri çektiğini belirtti. 2007'den bu yana yaklaşık 15 görüntüsü olduğunu söyleyen Yalman, UFO'ların dünyayı sık ziyaret etmesiyle ilgili olarak, "Benim görüşüm, bir enerji alıyorlar. Belki bizi koruyorlar. Dünyanın jandarması diyebiliyorum. Kendi görüşüm" diye konuştu.

    Yalman, 2007 yılında çektiği görüntüler üzerine birtakım tartışmalar başladığını ve bu tartışmalara son vermek için Kumburgaz'da hem Ay'ı hem de UFO'yu birlikte çektiğini söyledi. UFO'ların niçin dünyayı ziyaret etmesiyle ilgili olarak  Yalman, "Biz niçin Mars'ı inceliyoruz. Niçin Ay'a gidiyoruz. Teknoloji daha iyi olsa Merkür'ü Venüs'ü de inceleyeceğiz. Bizler birşeyler araştırabiliyorsak dünya dışında onlar da buraya geliyorlar " şeklinde konuştu.

    TÜBİTAK onayladı iddiası


    Kumburgaz görüntüleriyle ilgili konuşan Haktan Akdoğan, görüntüleri TÜBİTAK'ın da incelediğini 6 saatlik inceleme sonucunda cismin uydu, uçak, ateştopu olmadığını, maddesel yapısı olan   tanımlanamayan bir cisim olduğunu açıkladıklarını kaydetti.  Akdoğan, "Bence bu, Türk bilimi adına bir dönüm noktasıdır. Bunu artık gözmezden gelemezler. Türkiye'nin bu konuda bir adım atması gerekiyor" diye konuştu.

    Daniken de kongrede

    Dünyaca Ünlü Araştırmacı - Yazar Erich Von Daniken de kongreye katılanlar arasındaydı. 'Tanrıların Arabaları '  kitabının yazarı Von Daniken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Daniken, dünya dışı varlıkların insanlarla temasa geçeceğini kaydetti. "Bize mi benzeyecekler?" sorusuna da yanıt veren Daniken," Teoriye göre aynı biçimde olmayacak. Dünya dışı varlıklar enerjinin bir formu, belki uçan fil bile olabilir. Ancak başka bir teoriye göre bize benzeyen birçok dünya dışı varlık bulabiliriz. İnsan benzeri tipler. Büyük gözleri ve birçok parmakları olmayacak belki, ama bir kafaları, göğüsleri ve bacakları var.Bence dünya dışı varlıklar bize dostça davranacak yardım edecekler. Geçmişte onlar insanlığa öğretmen gibi davrandılar. Bunları uzay kovboyları gibi de düşünmeyin ama onlardan bir şeyler öğreneceğiz."

    Reyhan Karaca: "En yakın temas benimki"


    Uzaylılarla temas kurduğunu öne süren şarkıcı Reyhan Karaca ise, deneyimini paylaştı. 1999 depreminden önce sabaha karşı dünya dışı varlıklarla temas sağladığını kaydeden Karaca, bunun telepati yoluyla olduğunu belirtti.

    Geminin içinde birkaç varlıkla birden iletişim kurduğunu anlatan Karaca, kendisinin yaşadığı gibi Türkiye'de 35-40 vaka daha olduğunu öğrendiğini de belirtti.

    Ancak bunların içindeki en yakın temasın kendisinin yaşadığı olay olduğunu kaydeden Karaca, yaşadıklarının hepsini hatıalayamadığını ancak bunları hatırlamak için hipnoz seansına katılarak Haktan Akdoğan ile özel bir çalışma yapacaklarını belirtti. 4. Uluslararası UFO ve Yeniçağ Kongresi Pazar günü  18.30'da yapılacak kokteylle son bulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow