hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevgilisinin intikamı için intihar saldırısı düzenleyecekti iddiası

    Sevgilisinin intikamı için intihar saldırısı düzenleyecekti iddiası
    expand
    KAYNAK DHA

    Konya'da intihar saldırısı hazırlığındayken yakalandığı açıklanan "Rojda" kod adlı PKK'lı Necla Yıldız'ın, geçen yıl Lice'deki bir çatışmada ölen YDG-H'li sevgilisinin intikamını almak için eylem yapmak istediği öne sürüldü. Güvenlik kaynaklarınca örgüte iki yıl önce katıldığı açıklanan Yıldız'ın "Roni Serhat" kod adlı Mehmet Şefa Gündüz'ün öldürülmesinin ardından Kobani'de intihar saldırısı eğitimi aldığı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin, aranan "intihar saldırganı kadın terörist" listesinde bulunan ve Konya'da eylem hazırlığında iken yakalanan Adıyaman nüfusuna kayıtlı Necla Yıldız ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

    Konya'da eylem hazırlığındaki canlı bomba yakalandı

    Necla Yıldız, geçen 5 Mayıs günü polise Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi'nde oturan Şırnak nüfusuna kayıtlı Şeref B.'nin evine şüpheli bir kadın geldiği ihbarı üzerine başlatılan operasyonda yakalandı. İhbarı alan polis Şeref B.'nin evine gelen kadının aranan "intihar saldırganı terörist listesinde" yer alan Necla Yıldız olduğunu belirledi. Şeref B.'nin evine operasyon düzenledi. Necla Yıldız'ın burada bulunmaması üzerine Şeref B.'nin kardeşlerinin evine de baskın yapıldı. Ancak burada bulunmayan Yıldız, Selçuk ilçesinde eğlenmeye gittiği bir kafede yakalandı.

    Şırnak'ta çatışma: 15 PKK'lı öldürüldü

    Necla Yıldız ile birlikte irtibatlı olduğu Şeref B. kardeşleri Heybet ve Kudret B., Emrah A. Ve Ömer N. gözaltına alındı. Necla Yıldız ve diğer 4 şüpheli suçlamaları kabul etmedi. Ancak şüphelilerden Kudret B., Necla Yıldız ve diğer şüphelilerin eylem hazırlığında olduğunu itiraf etti. Kudret B. ifadesinde, Necla Yıldız'ın, kendisinden patlayıcı yapımı için "Amonyum nitrat" istediği söyledi. 6 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt'teki çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü

    Sevgilisini tanıyınca örgüte katılmış

    Necla Yıldız'ın, 2 yıl önce Selçuk Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü sırada tanıştığı "Roni Serhat" kod adlı YDG-H'li Mehmet Şefa Gündüz birlikte olmaya başladıktan sonra örgüte katıldığı ortaya çıktı. İki sevgilinin geçen yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çatışmalara katılmak için Diyarbakır'a gittiği ve orada güvenlik güçlerine yönelik saldırılara katıldığı ileri sürüldü. Batmanlı Mehmet Şefa Gündüz, geçen yılın 27 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri arasında kalan bölge de güvenlik güçleriyle girdiği çatışma da öldürüldü.

    PKK'nın Nusaybin sorumlusu Agit öldürüldü

    Sevgilisi ölünce Kobani'de intihar saldırısı eğitimi aldı

    Necla Yıldız'ın, sevgilisinin çatışmada ölmesinin ardından bir süre Sur'da çatışmalara katıldığı ve daha sonra da Suriye'nin Kobani bölgesine giderek burada canlı bomba eğitimi aldığı ileri sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İntikam al" denilerek Konya'ya gönderildi

    Necla Yıldız'ın, yaklaşık 6 ay burada eğitim aldığı ve bu sırada örgüt üyeleri tarafından "Sevgilini öldürenlerin intikamını al" diyerek bombalı eylem için hazırlandığı iddia edildi. Ardından da Kobani'deki kampta tanıştığı ve yine polisin aranan canlı bombalı terörist listesinde yer alan "Jinda" kod adlı Zeynep B.'nin Konya'da yaşayan kardeşleri Şeref B., Heybet B. ve Kudret B.'nin yanına 4 Mayıs günü gönderildiği ileri sürüldü.

    Konya'yı daha önce tanıyan Necla Yıldız'ın, gerekli keşifleri yaptıktan sonra polise yönelik eylem yapacağı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow