İndex

"2030'da Kuzey Kutbu'nda buzul kalmayacak"

"2030'da Kuzey Kutbu'nda buzul kalmayacak"

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Uluslararası çevre örgütü Greenpeace, Kuzey Kutbundaki buzulların erime hızının daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını, 20 yıl içinde bölgede bulunan tüm buzulların yok olabileceğini bildirdi.

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace, Kuzey Kutbundaki buzulların erime hızının daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını, 20 yıl içinde bölgede bulunan tüm buzulların yok olabileceğini bildirdi.

İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberine göre, Kuzey Kutbunda araştırma yapan Greenpeace'e ait "Arctic Sunrise" gemisinde bulunan bir grup bilim adamı, yüzölçümü neredeyse Manhattan ile aynı olan devasa Petermann buzulundaki erimeyi inceliyor.

Bilim adamları tarafından şu ana kadar toplanan çarpıcı bilgilere yer verilen haberde, buzulun, debisi saniyede 50 metreküp olan 27 kilometre uzunluğunda bir nehir tarafından parçalandığı ve dibindeki erime hızının yüzeyindekinden çok daha fazla olduğu kaydedildi.

Haberde, Greenpeace yetkililerinin, bu boyuttaki bir buzulun eriyip gitmesinin deniz seviyesinin yükselmesindeki muhtemel etkilerine dikkati çektikleri belirtildi.

Greenpeace yetkililerinin verdiği bilgiye göre, NASA tarafından yapılan bir araştırma da buzulların sadece küçülmediğini, aynı zamanda inceldiğini ve bu gidişle 2030 yılında Kuzey Kutbunda buzul kalmayacağını ortaya koydu.

İlgili Konular » Greenpeacediğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Tahammül kapasiteniz ne?
Üst kat komşunuz gecenin bir yarısında telefonda kavga ediyor. Sesler o kadar yüksek ki, tartışma neredeyse sizin evde dönüyor. Siz...





Devam