hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'de 5 katlı bina çöktü

    Taksimde 5 katlı bina çöktü
    expand
    KAYNAK DHA

    Beyoğlu Kurabiye Sokak'ta bulunan 5 katlı 104 yıllık bina çöktü. Bina çökmeden çevrede bulunan bir otel ve restoranın müşterileri son anda dışarı çıkarak kurtuldu. Olay yerine incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''Olayda yaralanan yok'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre "çatırdamaya" başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

    Çökme anı kamerada

    Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan çöken binalar açıklaması

    Görgü tanığı olay anını anlattı

    Taksim'de iki binanın çöktüğü Kurabiye Sokağı'nın hemen yakınında bulunan Kenan Usta Ocakbaşı isimli iş yerinde çalışan bir kişi, yaşadıklarını anlattı.

    Tanık, "Çöken iki bina bizim binanın hemen yanında. Bu iki bina bir süre önce boşaltılmıştı. Binalar boştu. Ancak bir süre önce boşaltılmıştı. Binaların altındaki dükkanlar ise faal durumdaydı. Büyük bir gürültü ve sarsıntı oluştu. O sırada herkes dışa kaçtı. Allah'dan can kaybı yok" dedi.

    Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.

    Olay yerinden görüntüler

    Çökmenin yaşandığı sokaktan kareler

    Olay yerine gelen Vali Şahin şu açıklamaları yaptı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş. Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."

    Görgü tanığı "Korkunç bir olaydı"

    Olayın yaşandığı bölgenin haritası

    Taksimde 5 katlı bina çöktü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow