hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşiller Partisi 'Kopenhag'ı Taksim'e getirdi

    Yeşiller Partisi Kopenhagı Taksime getirdi
    expand

    Yeşiller Partisi Beyoğlu Örgütü iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere bir kampanya başlattı.

    Taksim Gezi Parkı'nda toplanan grup adına bir açıklama yapan Kampanya Koordinatörü Esra Özkan, 7-18 Aralıkta Kopenhag'da yapılacak iklim değişikliği zirvesine 2 aydan daha az bir zaman kaldığını belirterek, Yeşiller Partisi olarak "Kopenhag için hareket geçin" sloganıyla başlattıkları kampanyaya hükümetin destek vermesini istediklerini kaydetti.

    Kampanya için bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Özkan, küresel iklim değişikliğinin dünyanın ve Türkiye'nin yakın geleceğini ilgilendiren en önemli ve hayati sorun haline geldiğini savundu.

    Bütün yeni kömürlü termik santral projelerinin iptal edilmesi gerektiğini dile getiren Özkan, "3. Boğaz Köprüsü, Karadeniz sahil yolu, yeni otoyol projeleri iptal edilmeli. Toplu ulaşım güçlendirilmeli. Çimento gibi yüksek emisyonlu sanayi tesisleri azaltılmalı. Nükleer enerji projelerinden vazgeçilmeli. İklim değişikliğinin durdurulması için önlemler alınmalı. Türkiye, ayrıca bir iklim değişikliği eylem planı hazırlamalı. Bizim hazırladığımız eylem planı bu yolda bir adım olacağını umuyoruz" diye konuştu.

    Özkan, kampanya kapsamında, Kopenhag zirvesinin bitimine kadar eylemler yapacaklarını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow