hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'da Syriza hükümeti 2 milletvekili kaybetti

    Yunanistanda Syriza hükümeti 2 milletvekili kaybetti
    expand
    KAYNAKIo Chokona / Atina / DHA

    Yunanistan'da 2 milyarlık yardım paketi için gerçekleştirilen ilk ciddi oylamada Syriza-Anel hükümeti 2 milletvekili kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Program parlamentoda oylamaya sunulunca, Syriza partisinden Stathis Panagoulis ve Anel partisinden Nikos Nikolopoulos programı onaylamadı.

    Panagoulis "Gerektiği kadar sabrettim" deyip oylamaya katılmadı. Bunun üzerine Başbakan Aleksis Çsipras milletvekilini partiden ihraç etti.

    Çipras: "Ege dramından Türkiye sorumlu"

    Aynı şekilde oylamada "hayır" oyu kullanan Nikos Nikolopoulos da Anel Başkanı Panos Kammenos tarafından ihraç edildi ve hükümet 155 milletvekilinden 153 milletvekiline düştü.

    Davutoğlu ve Çipras ortak basın toplantısı düzenledi

    Çipras'ın yakın arkadaşı ve hükümetinin ilk döneminde hükümet Sözcüsü olan Gavriil Sakelaridis de dün sabah istifa ettiğini açıklamıştı. Sakelaridis yerini başka birisine devrettiğinden şimdilik istifası hükümet için bir sorun olarak görülmüyor, fakat ileride nasıl davranacağı da öngörülemiyor. Sakelaridis'in istifasından sonra Çipras, oylamada "evet" oyu kullanmayanların partiden ihraç edileceğini söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunan sahil güvenlik mültecileri taşıyan lastik botu batırmaya çalıştı

    153 milletvekilinin "evet", 137 milletvekilinin "hayır" oyu kullanmasıyla program onaylandı.

    Aleksis Çipras, Türkiye ziyaretinden ve bu gelişmelerden sonra sabah Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u ziyaret edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow