İndex

Korsanlardan Facebook'a derin darbe

Korsanlardan Facebook'a derin darbe

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İnternet korsanları, Facebook kullanıcılarını hedef aldıkları son saldırıda, yüzlerce şifre ele geçirdi.

Facebook sözcüsü Barry Schnitt, saldırıyı doğrularken, korsanların yol açtığı zararı gidermek için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Sözcü, şifresi korsanların eline geçen hesapları iptal etmekte olduklarını kaydetti.

Korsanların yeni numarası

Internet korsanları, facebook şifrelerini ele geçirdikleri kişilerin hesabından, listedeki arkadaşlarına sahte postalar ve linkler gönderiyor. Bu yolla kullanıcıları Facebook ana sayfasına benzeyen sahte siteye yönlendiren korsanlar, burada adını ve şifresini yazan yeni kurbanların hesaplarını da ele geçiriyorlar.

Dikkat edilecek siteler


İnternet korsanlarının Facebook kullanıcılarını yönlendirdikleri başlıca üç sitenin, www.151 .im, www.121 .im ve www.123. im. oldukları açıklandı. Facebook bu sitelere yönlendirilen tüm linkleri iptal ettiğini duyurdu.

Facebook sözcüsü Schnitt, son saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirdikleri yüzlerce e-posta adresini, daha sonra spam mailler için kullanmayı hedeflediklerini düşündüklerini söyledi.

Internet korsanları geçen sene de benzer yöntemle Facebook kullanıcılarını hedef almış, daha sonra “Koobface” adı verilen virüsün yüzlerce bilgisayara bulaşmasına neden olmuşlardı.

Kaynak: Deutsche Welle


İlgili Konular » Yeni MedyaFacebookSiber Saldırılardiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam