hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-posta adresi nüfus cüzdanına giriyor

    E-posta adresi nüfus cüzdanına giriyor
    expand

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Anaposta Projesi" kapsamında, her çocuğun doğar doğmaz nüfus cüzdanında yazılı olan bir posta adresine sahip olacağını bildirdi.

    Yerli arama motoru kurulması çalışmaları kapsamında "Anaposta Projesi"ni de yürüttüklerini anlatan Acarer, şöyle konuştu:

    "Proje kapsamında, 70 milyon vatandaşımızın her birine 10 GB mail kotası olan bir elektronik posta adresi verilebilecek. Her çocuk doğar doğmaz nüfus cüzdanında yazılı olan bir posta adresine sahip olacak.

    70 milyon kişinin T.C. kimlik numarası eşleşmesi seviyesinde kullanılabileceği bir mobil ağ sağlanmış olacaktır. Yahoo, Hotmail, Gmail gibi yabancı ve güvenli olmayan posta adresleri ve ağları kullanılmamış olacak.

    İslam ülkeleri ile Türk cumhuriyetleri, Türkiye'nin posta altyapısını tercih edeceklerinden, uluslararası büyük bir ağ ve internet haberleşme ortamı sağlanmış olacak."

    Projenin yazılım altyapısının tamamlandığına ve test uygulamalarının başlatıldığına dikkati çeken Acarer, "Bu ölçekte geliştirilecek bir projenin uygulamaya sunulması ve ulusal bir e-posta altyapısının kurulması, teknik, ekonomik ve soysal açıdan ülkemize büyük prestij ve kazanımlar sağlayacak" dedi.

    TARTIŞMA:


    Devlet tarafından size verilecek e-postayı "kişisel verilerin güvenliği" açısından doğru buluyor musunuz?

    Bu e-postayı kullanır mısınız?

    FİKİRLERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTİN, YAYIMLAYALIM...


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow