hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    45.000 drone sahibi kayıt yaptırdı

    45.000 drone sahibi kayıt yaptırdı
    expand

    FAA yani Federal Havacılık İdaresi, geçtiğimiz dönemlerde drone sahiplerine kayıt zorunluluğu getireceğini duyurmuş, bu hafta içerisinde de kayıt işlemini başlatmıştı. Güvenlik gerekçesiyle başlatılan bu yeni uygulamaya ilgi büyük. Beklenmeyen düzeyde bir kayıt sayısına ilk iki gün içerisinde ulaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 Aralık önce başlatılan kayıt işlemlerinde ilk 48 saat içerisinde 45.000 drone sahibi kayıt yaptırdı. 250 gramdan daha ağır drone sahiplerinin bu kaydı yaptırması zorunlu. 5 dolar karşılığında yapılan kayıtta isim ve adres gibi kişisel bilgiler isteniyor ve bu bilgiler halka açık olarak toplanıyor. Olası bir güvenlik ihlalinde veya bir başka tür tehlikede devlet bu şekilde drone sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. Kayıt uygulaması internet üzerinden yapılıyor. İlk etapta cezalar konusunda esnek davranılacak. Kullanıcıların en geç 19 Şubat 2016 tarihine kadar kayıt yaptırması gerekiyor. Cezalar bu süreçten sonra işlemeye başlayacak.

    Kullanıcılar eğer kayıt yaptırmazsa ciddi bir para cezası söz konusu. Drone türüne ve gerçekleşen olaya göre para cezasının miktarı değişiyor. Söz konusu kayıt işlemi ilk duyurulduğunda ciddi tepkilere neden olsa da kullanıcılar kayıt yaptırmama riskini göze alamamış görünüyor. Drone türündeki cihazlar ülkemizde henüz ABD’de olduğu kadar yaygın değil ancak ilerleyen dönemlerde Türkiye’de de benzer bir uygulama gelebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow