İndex

Obama kök hücrenin önünü açtı

Obama kök hücrenin önünü açtı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
ABD Başkanı Barack Obama, insan kök hücresi araştırmalarına federal fon sağlanmasının önündeki kısıtlamaları kaldırdı.

Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Kök hücre araştırmasının tam olarak vadettiği şey belirsizliğini koruyor ve abartılmamalı" derken, "Ancak bilim adamları, bu küçük hücrelerin bazı amansız hastalıkları ve durumları anlamamıza yardımcı olma ve muhtemelen bunları tedavi etme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor" diye konuştu.

Barack Obama'nın selefi George Bush'un koyduğu kısıtlamaları kaldırmasıyla, araştırmacılar kök hücre çalışması yapmak için federal fondan yararlanabilecek.

ABD Başkanı ayrıca insan kök hücresi araştırmasına destek için "çok titiz bir kılavuz" geliştireceklerini ifade ederken, bu fonla yapılacak çalışmalarda insan kopyalamaya asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

İlgili Konular » Kök Hücrediğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam