hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araplar Obama'nın konuşmasını beğendi

    Araplar Obamanın konuşmasını beğendi
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'nın TBMM'de yaptığı konuşma, Arap dünyası tarafından takdirle karşılandı.

    Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Obama'nın Ortadoğu'ya dair açıklamasının, "iki ülkeli çözüme itina edildiğini" açıkça gösterdiğini söyledi.

    El Muallim, Obama'nın önemli ve olumlu bir konuşma yaptığını, Arap dünyasının kendisinden, Filistin devletinin kurulmasını kabul etmesi yönünde İsrail'deki yeni hükümete baskı yapmasını beklediklerini belirtti.

    Suriyeli Bakan, "ABD'nin, İsrail'de aşırı sağı temsil eden yeni hükümetle nasıl uzlaşacağını görmemiz lazım" diye konuştu.

    Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt te, Obama'nın İslamla ilgili olarak "irfanlı ve özenli" bir konuşma yaptığını, ABD ile İslam dünyası arasındaki tansiyonun azaltılması yolunda ilk ve ciddi adımı attığını söyledi.

    Ebu Geyt, Obama'nın, Filistin ile İsrail arasında iki devletli çözüm taahhüdünde bulunmasını övdü, bunun gerekli bir mesaj olduğunu belirtti.

    Mısır Dışişleri Bakanı, "ABD'nin İslam dünyasına yönelik yeni tutumunu takdirle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

    Libya lideri Muammer Kaddafi de yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'yı "emperyalizmin karanlığında bir pırıltı" olarak nitelendirdi.

    "Obama'nın önceki ABD başkanlarının kibirliliğini kıran makul konuşmasını memnuniyetle karşıladığını" belirten Kaddafi, Obama'nın, eski başkanlar Abraham Lincoln, John Kennedy ya da eşit haklar hareketinin savunucusu Martin Luther King gibi suikasta uğramasından endişe duyduğunu da söyledi.

    Devlet radyosundan yayınlanan konuşmasında Kaddafi, ayrıca Obama'nın G-20 zirvesindeki nükleer silahsız bir dünya çağrısından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow