hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY uçağı yanlışlıkla askeri üsse indi

    THY uçağı yanlışlıkla askeri üsse indi
    expand

    Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Tiflis seferini yapan TK-1382 sefer sayılı yolcu uçağı 64 yolcusu ile Tiflis Havalimanı'na 20 kilometre mesafedeki eski Vaziana askeri üssünün pistine iniş yaptı.

    İçinde 69 yolcu bulunan THY'nin TC-JFT kuyruk tescilli Boeing 727-800 uçağı, saat 13.54'te İstanbul'dan Tiflis'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

    THY uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle Tiflis Havaalanı yerine Vaziyani Askeri Üssü'ne indi. Yerel saatle 16.30'da havalimanına iniş yapması gereken uçak, aynı saatlerde şehir merkezine 35 kilometre mesafedeki askeri piste indi.

    Askeri meydanın Gürcistan'ın başkentine 16 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan yolcular tahliye edildi.

    Uçaktaki 64 yolcu, iki otobüsle Tiflis havaalanına götürüldü. Hava karardığı için uçağın bugün kalkamayacağı, yarın Tiflis havalimanı kulesinin yönlendirmesiyle İstanbul'a dönmesinin planlandığı bildirildi.

    Yerel saatle 16.30'da Tiflis uluslararası havalimanına inmesi beklenen TK 1382 sefer sayılı Kastamonu uçağı, şu anda kullanılmayan Vaziani askeri üssü pistine sorunsuz iniş yaptı. Uçakta bulunan 64 yolcu, özel bir şirketten kiralanan yolcu otobüsleriyle alınarak havaalanına getirildi.

    Uçaktan indikten sonra Tiflis Havalimanı'na getirilen yolcular, bagajlarıyla birlikte normal şekilde çıkış yaparak limandan ayrıldı.

    Yolcular, uçakta herhangi bir panik ya da telaş yaşanmadığını, uçuşun normal geçtiğini, yanlış yere indiklerini ancak inişten sonra anladıklarını anlattı. Yolcular, etrafında hiçbir tesis ya da yerleşim yeri bulunmayan pistte uzun süre beklediklerini, uçağın yanına ilk olarak bir ambulansla askerlerin geldiğini söyledi.

    Yetkililer, çok sayıda Gürcü ve yabancı yolcusu olduğu belirtilen uçağın pilotları ve yolcuların kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Havalimanındaki THY yetkileri de olay konusunda açıklama yapmadı.

    Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos ayında çıkan savaşta bombalanan üssün pistinin değil, yakınlardaki askeri tesislerin zarar gördüğü belirtiliyor.

    Hasarsız görünen pistin çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Pist yakınındaki üs kapısında nöbet tutan askerler, uçağın iniş yaptığını gördükten sonra uçağın yanına geldiklerini aktardı.

    Havanın kararması nedeniyle bu akşam kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki eski askeri üssün pistinde bekletilecek uçağın, yarın havalimanının yönlendirmesiyle bulunduğu yerden kalkış yaparak Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

    Askeri üs, geçen yıl Rusya-Gürcistan arasındaki çatışmalar sırasında Rus Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından bombalanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow