hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Türkiye'nin PYD'yi vurmasına ilişkin değerlendirme

    ABden Türkiyenin PYDyi vurmasına ilişkin değerlendirme
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye'nin PYD'yi vurmasına AB'den de tepki geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Sadece bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Sadece bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil" dedi.

    TSK, Azez'deki PYD mevzilerini ateş altına aldı

    AB Dışilişkiler Konseyi toplantısı öncesi açıklama yapan Mogherini, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Suriye toplantısında ateşkes kararı alındığına dikkat çekti.

    İsmet Yılmaz: "Bizde can kaybı yok karşı tarafı bilmiyoruz"

    Mogherini, tüm tarafların buna bağlı kalmasını ve Halep'ten başlayarak ateşkesin ve insani yardımlara erişimin mümkün kılınmasını beklediklerini kaydetti.

    Başbakan Davutoğlu'ndan Suriye'ye kara operasyonu açıklaması

    Türkiye'nin PYD'yi vurmasına dair bir soru üzerine Mogherini, "Sadece bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mogherini, "Rusya, Batı'yla yeni bir Soğuk Savaş'tan bahsetti. Bu, Batı için ne ifade ediyor?" şeklindeki soruya da "Bugünlerde bir Soğuk Savaş iklimi görmüyorum" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow