hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'da tutuklu ABD'li gazeteci artık serbest

    İranda tutuklu ABDli gazeteci artık serbest
    expand

    İran'da, ABD adına casusluk yapmaktan suçlu bulunarak 8 yıl hapse mahkum edilen kadın gazeteci Roxana Saberi artık özgür. Temyiz sonucu 2 yıla inen hapis cezası ertelenecek olan gazeteci, serbest bırakıldı.

    İran adli makamları, cezası temyiz mahkemesince tecilli 2 yıl hapse çevrilmesinden sonra gazetecinin Tahran'daki Evin cezaevinden tahliye edildiğini belirtti.

    Saberi'nin avukatı Abdulsamed Horasani, mahkemenin kararıyla Saberi'nin 5 yıl içinde İran'da herhangi bir gazetecilik faaliyetinde bulunmasının yasaklandığını ifade etti.

    Kararın açıklanmasının ardından Tahran'daki Evin cezaevine giden Saberi'nin babası Rıza Sabiri ile Japon asıllı annesi Akiko, kızlarının İran'dan ayrılmasına izin verileceğini söyledi.

    Saberi'nin başvurusunu görüşen İran temyiz mahkemesi, gazetecinin cezasını tecilli 2 yıl hapse çevirmişti.

    Babası İran asıllı olan ABD doğumlu Saberi, 6 yıldır İran'da serbest gazetecilik yapıyordu.

    Saberi, gerekli belgelere sahip olmadığı gerekçesiyle 6 ay önce tutuklanmış, daha sonra da Amerika adına casusluk yapmakla suçlanmıştı.

    Mahkumiyet kararı, Amerika'da kaygı yaratırken İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da savcılığa, Amerikalı gazetecinin kendini savunma hakkını kullanmasına imkan tanınması emrini vermişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow