hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Faşizan yaklaşım' sözleri komşuda yankı buldu

    Faşizan yaklaşım sözleri komşuda yankı buldu
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" şeklindeki sözleri komşuda yankı buldu. Yunan basını haberi birinci sayfalarından duyurdu.

    Elefterotipia gazetesi haberi "Azınlıklar için tarihi pişmanlık'' başlığıyla duyurdu, Erdoğan'ın bu sözleri ile Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün "Ege'de Rumlar, Anadolu'da Ermeniler devam etseydi Türkiye bugün  aynı milli devlet olabilir miydi?" sözleri arasındaki farkı vurguladı.

    Ta Nea gazetesi, "Erdoğan'dan tarihi özeleştiri" başlıklı haberinde gerek siyasi gözlemcilerin, gerekse İstanbul'daki Rumların, Türk Başbakanı'nın sözlerini "tarihi bir adım" olarak nitelendirdiklerini ve "artık somut kanıtlar" da beklediklerini yazdı.

    Elefteros Tipos gazetesi de "Erdoğan, milli bir tabuyu kırıp türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşunun dayandırıldığı çivilerin bulunduğu noktaya parmak koyacak kadar kendini güçlü hissediyor" dedi.

    Etnos gazetesi
    de bir sonraki adımın Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması  ve İstanbul'daki Rum vakıf malları konusu olduğunu belirtti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Temmuz'da Düzce mitinginde, "Faşizan yaklaşımla etnik kültürler göçe zorlandı" açıklamasında bulunmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow