Almanya'da saldırı hazırlığı yaptığı suçlamasıyla Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde yargılanmakta olan terör zanlısı Adem Yılmaz, itirafta bulunmak istediğini açıkladı.
Yılmaz, mahkemede yargılanan diğer zanlılarla birlikte avukatlar olmadan konuşmak istediğini belirterek, "20 ya da 30 yıl. Ne kadar verirlerse fark etmez. Ben sadece bu davanın bitmesini istiyorum. Bu, çok can sıkıcı" diye konuştu.
Konuşmamanın bir anlamı olmadığını ifade eden Yılmaz, diğer zanlılardan Atilla Selek ve Daniel Schneider'in de kendisi gibi düşündüklerini, sadece avukatının bu şekilde düşünmediğini kaydetti.
Yılmaz, avukatından memnun olduğunu, ancak bazen kendi istediklerini yapmadığını belirtti.
Adem Yılmaz'ın bu talebi üzerine mahkeme, Federal Suç Dairesi (BKA) memurlarının gözetiminde bu isteğe en kısa zamanda karşılık verilebileceğini, Federal Başsavcılığın da mahkemenin bu kararına katıldığını bildirdi.
Selek'in avukatları da müvekillerinin yakın bir zamanda itirafta bulunabileceğini belirttiler.
Müslüman olan iki Alman sanıkla birlikte yargılanan Yılmaz, bombalı saldırı planlamakla, Selek de bu gruba Türkiye'den bomba fitili temin etmeye çalışmakla suçlanıyor.
Söz konusu hücre, çeşitli istihbarat birimlerinin işbirliği sayesinde ortaya çıkarılmış ve Selek dışındaki sanıklar Eylül 2007'de
Almanya'daki bir çiftlik evinde yakalanmıştı. Selek de 2007'de Türkiye'de yakalanmış ve bir yıl sonra
Almanya'ya iade edilmişti.