hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçak kazasında kurtulan 14 yaşındaki kız

    Uçak kazasında kurtulan 14 yaşındaki kız
    expand

    Yemen havayolu şirketi Yeminia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağı Hint Okyanusu'ndaki Komor Adaları açıklarında düştü. Enkazına ulaşılan uçaktaki 153 kişiden bazılarının cesedi bulundu. 14 yaşındaki genç bir kız kazadan sağ olarak kurtuldu. Uçağın elverişsiz hava koşulları nedeniyle düştüğü sanılıyor.

    Yemen Havayolları Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağından şimdilik kurtulan tek kişinin 5 yaşında bir erkek çocuk değil, 14 yaşında bir genç kız olduğu açıklandı.

    Komor Adaları İletişim Bakanı Abdürrahim Said Bakar, daha önce uçaktan kurtulan tek kişinin 5 yaşındaki bir erkek çocuk olduğu haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

    Bakar, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, kazadan sonra 14 yaşındaki bir genç kızın kurtarıldığını, genç kızın kazadan kurtulan tek kişi olduğunu düşündüğünü bildirdi.

    Moroni Uluslararası Havaalanı'nın yöneticisi Hacı Madi Ali, daha önce yerel radyoya yaptığı açıklamada, kazadan 5 yaşındaki bir çocuğun kurtulduğunu söylemişti. Yemen yolcu uçağında 142 yolcu ile 11 kişilik mürettebat bulunuyordu.

    Yemen Sivil Havacılık yetkilisi Muhammed Abdülkadir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Komor Adalarının başkenti Moroni'nin yaklaşık 16-17 mil açıklarında su üzerinde bazı cesetlerin ve yakıt izinin görüldüğünü belirtti.

    Fransa, kaza bölgesine 2 gemi ve bir uçak göndereceğini açıkladı. Fransa havacılık dairesinden bir yetkili de uçakta 66 Fransızın bulunduğunu ifade etti.

    Yemen'in başkenti Sana'dan Moroni'ye giden, 142 yolcusu ve 11 kişilik mürettebatı olan uçak Hint Okyanusu'na düşmüştü.

    Havaalanındaki bir BM yetkilisi kontrol kulesinin uçakla iniş için temasa geçtiğini, ancak daha sonra bağlantının kesildiğini belirtmişti.

    Neden: Elverişsiz hava koşulları


    Bu arada Yemen hava yolu şirketi Yemenia'ya ait Airbus 310 tipi yolcu uçağının havaalanına inmesinin beklendiği sırada hava koşullarının elverişsiz olduğu bildirildi.

    Komor Adaları'nın başkenti Moroni'deki uluslararası havaalanının müdürü Hadci Madi Ali, uçağın yerel saatle 01.30'da inmesinin öngörülüğünü, uçak beklendiği sırada sert rüzgarların estiğini belirtti.

    Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, "Öyle görülüyor ki, uçak yaklaşma manevrası yaptığı sırada düşmüş" dedi.

    Uçağın uluslararası normlar kıstas alındığında Komor Adaları'nın başkenti Moroni'deki havaalanının "orta derecede" teçhizata sahip olduğunu belirten Bussereau, "Hava koşulları da pek parlak değildi" ifadesini kullandı.

    Uçakta çok sayıda arıza kaydedilmiş

    Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, bu sabah Komor adaları açıklarında düşen Yemen uçağında daha önce "çok sayıda arıza gözlemlenmiş olduğunu" bildirdi.

    İ-Tele TV kanalında konuşan müsteşar, Yemen havayolları şirketi Yemenia'yı daha önceden "yakın takibe almış olduklarını" söyledi. Müsteşar, "Bu, Fransız makamlarınca yakından izlenen bir şirketti. Uçakta da çok sayıda arıza ve kusur tespit edilmişti" diye konuştu.

    AB, Yemen Havayolları'nın güvenliğiyle ilgili araştırma yapacağını açıkladı.

    AB Ulaştırma Komiseri Antonio Tajani, Yemen Havayolları'nın AB'nin güvenlik kara listesine alınıp alınmayacağıyla ilgili olarak güvenlik uzmanlarının araştırma yapacağını söyledi.

    Tajani, Yemen Havayolları'nın şimdiye kadar AB'nin güvenlikle ilgili standartlarını karşıladığını ve birliğin kara listesinde olmadığını belirterek, yine de uzmanların Avrupa'daki faaliyetlerinde güvenlik seviyesini doğrulamak ve ne olduğunu görmek için Yemen Havayolları ile bağlantı kuracağını ifade etti.

    Bugün düşen Yeminia'ya ait Airbus 310 tipi uçak, bu ay içinde okyanusa düşen ikinci Airbus.

    Fransa Havayolları'na ait Airbus A330-200 de haziran ayı içinde Atlas Okyanusu'na düşmüş ve 228 kişi yaşamını yitirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow