hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore'den 3 füze denemesi daha

    Kuzey Koreden 3 füze denemesi daha
    expand

    Kuzey Kore'nin kısa menzilli 3 füze denemesi yaptığı bildirildi. Japonya ise bu denemeyi "tahrik" olarak değerlendirdi.

    Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore'nin bugün dördüncü kez kısa menzilli füze denediğini duyurdu.

    Güney Kore Savunma Bakanlığından bir süre önce yapılan açıklamada, Kuzey'in doğu sahilinden 3 kısa menzilli füze denediği belirtilmişti.

    Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı da, kaynak belirtmeyerek Kuzey Kore'nin doğu kıyısından iki karadan denize füze denediğini duyurmuştu.

    Güney Kore'de yayımlanan JoongAng Ilbo gazetesi, istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Kuzey Kore'nin bu ay başlarında doğu sahillerindeki iki bölgede yasaklı balistik füze dahil kısa ve orta menzilli füze denemeleri yapmasının beklendiğini yazmıştı.

    Kuzey Kore, 2006'dan sonra geçen mayısta ikinci kez nükleer füze denemesi yapmıştı.

    Pyongyang yönetiminin, doğu sahili açıklarını 10 Temmuz'a kadar "yasak" bölge ilan etmesi, bu türden denemelere başlayacağının ilk işareti olarak değerlendirilmişti.

    Japonya: "tahrik"

    Kuzey Kore'nin bu sabah erken saatlerde ülkenin doğu sahilinden kısa menzilli füze denemesi, Japonya tarafından "tahrik" olarak nitelendirildi.

    Japon Başbakanı Taro Aso, "bu tür tahrik edici eylemlerin Kuzey Kore'nin çıkarına olmadığını" belirtti.

    Bu arada ilk iki füzenin Wonsan limanına yakın bölgeden ve üçüncüsün Sinsang-ri bölgesinden atıldığını hatırlatan Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcüsü de Japon denizine düşen füzelerin karadan denize kısa menzilli füzeler olabileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow