hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Honduras krizine arabulucu bulundu

    Honduras krizine arabulucu bulundu
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, Honduras'daki siyasi krizin çözümü konusunda Kosta Rika Devlet Başkanı Oscar Arias'ın uluslararası arabulucuk görevi üstleneceğini söyledi.

    Clinton, Honduras'ın sürgüne gönderilen Devlet Başkanı Manuel Zelaya ile yaptığı özel görüşmeden sonra Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı açıklamada, Zelaya ve Honduras'daki geçici hükümetin Devlet Başkanı Roberto Micheletti'nin, Arias'ın arabulucuk yapması konusunda hemfikir olduklarını bildirdi.

    ABD Dışişleri Bakanı, Orta Amerika'da iç savaşların sona erdirilmesine yardımından ötürü 1987 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Arias'ın, arabuluculuk görevini, Honduras'dan değil Kosta Rika'dan yürüteceğini kaydetti.

    Zelaya ile görüşmesinin verimli geçtiğini de ifade eden Clinton, siyasi krizin çözümü için taraflara şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunarak, ülkesinin, Honduras'da demokratik ve anayasal düzeninin yeniden sağlanmasını desteklediğini belirtti.

    Bu arada ABD Başkanı Barack Obama'da, ziyaret ettiği Rusya'dan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Washington yönetimini sık sık eleştiren sürgündeki solcu lider Zelaya'yı desteklediklerini söyledi.

    Obama, ABD'nin, herhangi bir ülkeye herhangi bir idari sistemi empoze etme peşinde olmaması gerektiğini ve olamayacağını belirterek, ülkesinin, Amerikan politikalarına şiddetle karşı çıkmasına rağmen, Honduras'ın demokratik yollardan seçilmiş devlet başkanının görevine iade edilmesini desteklediğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow