hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda imam nikahına savaş açtı

    Hollanda imam nikahına savaş açtı
    expand

    Hollanda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin, yasal olarak evlenmeden imam nikahıyla yapılan evlilikleri bilenlerin bu aileler hakkında suç duyurusunda bulunmalarını istedi.

    Ernst Hirsch Ballin, parlamentoda yaptığı açıklamada, araştırmaların, Müslüman kökenli kimi yabancılar arasında giderek resmi nikah yapmaksızın İslam hukukuna dayandırılarak imam nikahıyla evlilik yapıldığını gösterdiğini, yasal olarak evlenmeden aile kurumu oluşturulmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.

    Herkesin dinsel kurallara göre evlenme ya da evliliğini kutsama hakkı bulunduğunu ve buna da saygı gösterdiklerini belirten Ballin, ancak bunun yasalara göre resmi evliliğin yapılmasından sonra mümkün olabileceğini bildirdi.

    Ballin, yasal olarak evlenmeden İslam hukukuna göre yapılan evliliklerin önemli sakıncaları bulunduğunu savundu.

    Bakana göre, "İslam hukukuna sığınılarak bu yolla çokeşli evlilik yapılabiliyor, kadınlar toplumdan dışlanıyor ve kapalı kalıyor, genç yaşta kızlar evlenmeye zorlanıyor."

    Bakanın verdiği bilgiye göre yasalar, imam nikahıyla yapılan ve sürdürülen bir evlilikte eşlere cezai yaptırım öngörmüyor. Ancak bu evliliği yapan din adamı hakkında cezai soruşturma başlatılabiliyor.

    Ballin, imam nikahıyla yapılan evlilikler konusunda hükümetin daha geniş kapsamlı bir araştırma yapılmasını planladığını da kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow