ABD'nin California eyaletinde günlerce süren ve Los Angeles kentini de tehdit eden orman yangınından sorumlu kundakçıyla ilgili bilgi verenin 150 bin dolarla ödüllendirileceği bildirildi.
Yangının kundaklama sonucu çıktığına yönelik kanıtlar bulunduğunu belirten Los Angeles şehir yönetimi yetkilileri, ancak kundakçı ile ilgili iz bulunamadığını söyledi.
Yetkililer, kundakçıyla ilgili bilgi verene şehir yönetimi tarafından 50 bin dolar ödül verileceğini kaydetti.
California eyalet yönetimi de bu konuyla ilgili bilgi verene 100 bin dolar ödül verileceğini bildirmişti. Eyaletteki yangın 648 kilometrekarelik bir ormanlık alanı etkilemiş, 2 itfaiye eri de yangın söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybetmişti.