hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Blatter: Kura çekiminde hile yapıldığını gördüm

    Blatter: Kura çekiminde hile yapıldığını gördüm
    expand

    Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter, Avrupa kupalarında kura çekiminde hileli topların kullanıldığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantin basınından Le Nacion gazetesine röportaj veren futboldan 6 yıl men cezası bulunan eski FIFA başkanı Blatter, kura çekimlerinde hile yapılıp yapılmadığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    "Milyonlarca insanın televizyondan izlemesine rağmen turnuvaların kura çekimlerinde hile yapıldı mı?" sorusunu yanıtlayan 80 yaşındaki Blatter, "Gözlerimle gördüm ve hileye benziyordu. Avrupa kupasında kura çekimiydi. İtalya'dan bir takımın topu çekilecekti. Topların sıcak veya soğuk yapısından içlerindeki takım anlaşılıyordu ve buna şahit oldum." cevabını verdi.

    FIFA'da başkanlık görevini yürüttüğü 1998 ile 2016 yılları arasında kurada hile yapılmadığını da savunan Blatter, "Asla böyle bir yönteme başvurmadım. Diğer başkanlar yaptı. Kaseden topları kendi elleriyle alıp kura çektiler. Asla kanunları çiğnemedim. Vicdanım rahat." diye konuştu.

    Blatter, bazı topların kura öncesinde buzdolabına konularak soğutulduğunu ve bu sayede topa dokunan kişinin içindeki takımı önceden bilerek istenilen eşleşmeleri gerçekleştirdiğini de ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow