hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yukarı Karabağ: Kafkaslar'da tehlike"

    Yukarı Karabağ: Kafkaslarda tehlike
    expand

    İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Yukarı Karabağ'ın geleceğinin Türkiye'nin Kafkasya'daki rolü ve AB üyeliği üzerinde önemli etkileri olacağını yazdı.

    Gazete, "Yukarı Karabağ: Kafkaslar'da Tehlike" başlıklı haberde, Dağlık Karabağ'ın geleceğinin ayrıca Batıya petrol ve gaz tedariki ile Ermenistan'ın kötü durumdaki ekonomisi üzerinde önemli etkileri olacağını kaydetti.

    Yukarı Karabağ sorununu "Schleswig-Holstein sorununa" benzeten gazete, bu sorunun 19. yüzyılda üç savaşa neden olduğunu anımsattı.

    Yukarı Karabağ sorununun uzun yıllar ihmal edildiği yorumuna yer veren ve Azerbaycan ile Ermenistan liderlerinin dün Almanya'nın Münih kentinde bir araya geldiğini kaydeden gazetede, "İki ülke arasındaki görüşmeler, Türkiye ile Ermenistan arasındaki uzlaşmayla hız kazandı" görüşüne yer verdi.

    Türkiye ile Ermenistan arasında sınırın açılması ve diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasının Yukarı Karabağ sorununa bağlı olduğuna dikkat çeken gazete, "Dağlık Karabağ'ın geleceği, Türkiye'nin Kafkaslar'daki rolü ve bunun uzantısı olarak AB üyeliği, Batıya petrol ve gaz tedariki ile Ermenistan'ın kötü durumdaki ekonomisi üzerinde önemli etkileri olacak" diye yazdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow