hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağdat'ta patlamalar: 127 ölü

    Bağdatta patlamalar: 127 ölü
    expand

    Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen 5 ayrı saldırıda 127 kişi öldü, 440 kişi yaralandı.

    Iraklı hastane ve güvenlik kaynakları, Bağdat'ın 5 ayrı bölgesinde bomba yüklü 4 araç ve bir intihar eylemcisiyle düzenlenen saldırılarda 127 kişinin öldüğünü, 440 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Yerel saatle 10.25 ile 10.30'da meydana gelen saldırılardan ilki İçişleri ile Çalışma Bakanlıklarının yakınında, diğer saldırılar Mansur bölgesinde bulunan Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nun önünde, Kahire semtindeki Nida camisinin önünde, Şorca bölgesindeki Kışla'da meydana geldi.

    Bu saldırılarda bomba yüklü 4 araç kullanıldı. Dovra semtindeki saldırının ise beline patlayıcı bağlamış bir intihar eylemcisinin üzerindeki patlayıcıları bir polis devriyesinde patlatması sonucu meydana geldiği belirtildi.

    Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini ifade etti.

    Güvenlik kaynakları, saldırılarda, C4 patlayıcı türünün kullanıldığını söyledi.

    Saldırıların meydana geldiği bölgelere giden tüm yolların yanı sıra Dicle nehri üzerindeki El Ahrar, Sinek ve Cumhuriye köprüleri trafiğe kapatıldı.

    ABD kınadı

    Beyaz Saray, bugün Irak'ta düzenlenen saldırıları kınadı. Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kalbinde düzenlenen ve 100'den fazla kişinin öldüğü saldırıları kınadıklarını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow