İndex

Dünya Bankası Başkanı yine uyardı!..

Dünya Bankası Başkanı yine uyardı!..

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, finansal piyasaların istikrara yönelik sinyaller verdiğini, ancak krizin gelişen ülkeler için bitmekten uzak olduğunu söyledi. Zoellick, gelişmekte olan ülkelerin mali ve ekonomik krizin etkilerini ancak şimdi tam olarak hissetmeye başladıklarını kaydetti.

Zoellick, Şili'de bugün başlayacak olan Latin Amerika ülkeleri maliye bakanları toplantısı öncesi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelişmekte olan ülkelerin uluslararası kredi piyasalarındaki tıkanıklık nedeniyle Dünya Bankası'ndan finansman talebinin yüksek olduğunu belirten Zoellick, ortada iyileşmenin zamanına ilişkin halen büyük bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

"Mali piyasalarda iyileşme belirtileri görüyoruz. Ancak canlanmanın zamanlaması ve boyutlarıyla ilgili belirsizlik hala sürüyor" diyen Dünya Bankası Başkanı, "Canlanmayı tehdit edecek riskler var ve dünya tehlikelerin dalga dalga geldiğini anlamalı. Özellikle bazı gelişmekte olan ülkelerin ciddi stres altında olduğunu belirtmek durumundayım" diye konuştu.

Dünya Bankası, mart ayında gelişmekte olan ülkelerde 2009 yılında vadesi gelecek şirket borçlarının 1 trilyon, toplam borçların ise 2-3 trilyon dolar olduğuna ilişkin tahminde bulunmuştu.

Zoellick, gelişmekte olan ülkelerin borçlarını döndürebilmek için 178 milyar doları Latin Amerika'ya ait olmak üzere 350 ile 635 milyar dolar arasında değişen miktarda taze kaynağa ihtiyaç duyduklarını da ifade etti. Yorum Yaz | Yorumları Oku
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle
Okuyucu Yorumları Yorum Yaz

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

En Popüler

En Popüler

Reklam