İndex

Ticaret savaşları Çin borsasını da vurdu

Ticaret savaşları Çin borsasını da vurdu

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Şanghay borsası, Amerika ile Çin arasında çelik boru, lastik ve otomobil parçaları konusunda süren gerginliğin etkisiyle yüzde 3'ten fazla düştü.

(DHA) -- Şanghay Bileşik Endeksi, günü yüzde 3,19 gerileyerek 2.962,67 puandan kapadı. Borsada 26,6 milyar dolarlık işlem hacmi oluştu. 765 şirket hissesi değer kaybederken, 95 firmanın hissesi değer kaybetti.

Çin borsası, geçen haftayı yüzde 0,91 düşüşle geçerken, bu haftanın ilk dört gününde yüzde 2,36 yükselmişti.Ülkenin en büyük çelik üreticilerinden Baoshan hisseleri yüzde 4,19 düşerken, bir başka önde gelen üretici Wuhan Steel yüzde 5,77 değer yitirdi.

ABD'nin en büyük çelik üreticisi US Steel, Amerikan Ticaret Bakanlığı'ndan Çin menşeli çelik boru ithalatına anti-dumping vergisi talep etti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçen hafta Çin malı oto lastiklere uygulanan gümrük tarifesini artırma kararı almasının ardından, Çin de ABD'den ithal edilen oto parçalarına karşı anti-dumping soruşturması başlatmıştı.

Metal firmaları da ticaret gerginliğinin vurduğu hisseler arasında yer aldı.

En büyük bakır üreticisi Jiangxi Copper yüzde 5,14, ülkenin üçüncü büyük bakır üreticisi Yunnan Copper yüzde 5,03 değer yitirdi. Madencilik şirketi Zijing'in hisseleri ise yüzde 5,03 değer kaybetti.

İlgili Konular » Çin Halk Cumhuriyetidiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Tahammül kapasiteniz ne?
Üst kat komşunuz gecenin bir yarısında telefonda kavga ediyor. Sesler o kadar yüksek ki, tartışma neredeyse sizin evde dönüyor. Siz...





Devam