hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik sigortasında peşin tahsilat kalktı

    Trafik sigortasında peşin tahsilat kalktı
    expand

    Trafik sigortası priminin peşin olarak tahsili zorunluluğu kaldırıldı.

    Hazine Müsteşarlığı, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gitti.

    Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik yönetmeliğinde, sigorta primlerinin tespit esasları yeniden düzenlendi ve "Trafik sigortası primleri, bu yönetmelik çerçevesinde sigorta şirketlerince serbestçe tespit edilir ve peşin olarak tahsil edilir" hükmündeki, peşin tahsilat ibaresi kalktı.

    Yeni düzenlemede sigorta şirketlerinin belirledikleri sigorta primlerinde değişiklik yapamama süresi de 3 aydan 6 aya yükseltilirken, prim artırım sınırı konusunda Hazine Müsteşarlığı da yetki aldı.

    Buna göre, sigorta şirketleri, ek tablolarla yer alan araç türüne göre il bazında temel sigorta primini serbestçe tespit edebilecek.

    Sigorta şirketleri, belirlenen bu tutar üzerinden yüzde 10 oranında indirim ve yüzde 20 oranında artırım aralığını aşmamak kaydıyla serbestçe artırım veya indirim sebebi belirleyebilecek. Sigorta şirketleri, tespit ettikleri primleri 6 aydan önce değiştiremeyecek.

    Hazine Müsteşarlığı da belirlenen prim artırım üst sınırını artırmaya veya tamamen kaldırmaya yetkili olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow