hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Parayı biraz da kafası çalışanlar batırsın"

    Parayı biraz da kafası çalışanlar batırsın
    expand

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Tekno Girişim Sermaye Desteği" projesini eleştirenlere, "Bugüne kadar çok paramızı kafası çalışmayanlar batırdı, biraz da kafası çalışanlar batırsın" diyerek yanıt verdi.

    Ergün, İstanbul Sanayi Odası (İSO) haziran ayı meclis toplantısına katıldı.

    Bakan Ergün, toplantıda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tekno Girişim Sermaye Desteği" projesini eleştirenlere cevap verdi.

    Ergün, çok parlak zekalı 100 genç girişimciye, kişi başı 100 bin lira sermaye verilmesi planlanan projeyi eleştirenlere, "Bu gençler bu parayı batırırlarsa ne olacak?" diyerek sordu.

    Ergün, "Batırsınlar diyoruz, bugüne kadar çok paramızı kafası çalışmayanlar batırdı, biraz da kafası çalışanlar batırsın ne olacak. Paralar batmaz, bunların ülkemize önemli getirileri olacağını düşünüyoruz" dedi.

    "Asla özgüvenimize ihanet etmemeliyiz"


    Ekonomi ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye ekonomisiyle ilgili iyileşmeler umut verici. Ancak bu noktada çok süratli bir iyileşme beklenmesi, küresel ekonominin içerisinde bulunduğu bu şartlarda doğru olmayacaktır" dedi.

    Önemli olanın sağlam bir zemin üzerinde yükseliş trendinin devamını sağlamak olduğunu belirten Ergün, "Hükümet olarak 2009'un son çeyreğinde ve özellikle de 2010'dan itibaren daha istikrarlı bir konumda olacağımıza inanmaktayız. Bunun için de gerekli tedbirleri süratle ve özel sektör ile tam bir eşgüdüm içerisinde almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    Ergün, "Bu süreçte en sık tekrar etmemiz gereken kavram özgüven olmalıdır. Türkiye'ye ve kendimize güvenmeliyiz. Asla özgüvenimize ihanet etmemeliyiz. Türkiye'yi ve ekonomimizi hasar görmeden ancak bu şekilde düzlüğe çıkarabiliriz" şeklinde konuştu.

    "Kötüye gidiş durdu, çıkış başladı"

    Bu süreçte özel ve kamu sektör aktörlerinin bir takım ruhu içinde hareket etmesinin önemine işaret eden ve krizin ilelebet sürmeyeceğini vurgulayan Ergün, "Önemli olan krizden çıkışta Türkiye'nin nerede yer alacağıdır? Bu nedenle hükümet olarak tüm çalışmalarımızı kriz sonrası fırsatları yakalama üzerine yoğunlaştırıyoruz" dedi.

    Ergün, "Gelinen noktada Türkiye bu krizden diğer ülkelere göre en avantajlı ve en hızlı şekilde çıkma kabiliyeti olduğunu ortaya koymuştur. Temennimiz bir an önce endişe bulutlarının dağılmasıdır. Çünkü Türkiye'de kötüye gidiş durmuş, çıkış başlamıştır. Bu yılın son çeyreğinde ekonomimizdeki toparlanmanın belirgin bir şekilde kendisini hissettireceğine inanıyoruz. Bu süreçte biz de hükümet olarak kriz sonrası fırsatların en iyi değerlendirilmesini sağlamak amacıyla yeni bir teşvik sistemi hazırladık" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow