hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDDK hem bankaları hem tüketiciyi uyardı

    BDDK hem bankaları hem tüketiciyi uyardı
    expand

    Konut kredisinde faizler düştü, bankalardaki trafik arttı. Bankacılık sektörünün patronu ise bankaları uyardı: "Tüketiciye reklamda başka, şubede başka maliyet çıkarmayın. Pastadan pay kapmak için düşünmeden karar almayın"

    Konut kredilerinde son dönemde yaşanan hareketliliğin piyasaya olumlu etki edeceğini söyleyen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, bu konuda bankalara büyük görev düştüğünü söyledi.

    Konut kredisi kullanıcısının ödemelerine sadık olduğunu söyleyen Bilgin, bu alanda ciddi bir risk beklemediğini belirtti, ancak yine de hem bankayı hem tüketiciyi uyarmayı ihmal etmedi.

    Bankalara, "Kredi kartlarının canlandığı ilk yıllarda olduğu gibi pazar payını ölçüsüzce büyütme hesapları yapmayın, rekabete ayak uydurmak pahasına düşünmeden hareket etmeyin" uyarısı yapan Bilgin, "Aşırı risk almaktan kaçının" mesajı verdi.

    BDDK Başkanı, "büyük umutlarla şubeye giden müşteriye reklamlarda hiç de yer almayan yeni masraflar çıkartılmaması gerektiğini" vurguladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow