hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye'de sürpriz görevden alma!

    Maliyede sürpriz görevden alma
    expand

    Maliye Bakanlığı'nın en kritik kurumu Hesap Uzmanları Kurulu'nun tarihinde bir ilk yaşandı. Kurul başkanı Mahmut Vural süpriz bir şekilde görevden alındı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kurul başkanına önce yurtdışı görev teklif etti ancak Vural kabul etmedi. CNN TÜRK'e konuşan Hesap Uzmanları Kurulu eski Başkanı, "Benimle çalışılmaktan rahatsız olunduğu intibahı edinmedim. Hatta başarılı bulunduğum söylendi" dedi.

    Maliye teşkilatının 2 gözbebeği var.

    Biri Maliye Teftiş Kurulu diğeri de Hesap Uzmanları Kurulu...

    Hesap Uzmanları Kurulu büyük mükellefler konusunda uzman. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin ayrıntılı vergi incelemesini yapan bu kurulun tarihinde bir ilk yaşandı.

    İlk kez Hesap Uzmanları Kurulu'nun başkanı görevden alındı. Görevden alınan isim Mahmut Vural...

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vural ile çalışmak istemedi. Üç gün önce Mahmut Vural'la görüşen Şimşek, önce yurtdışı görev teklif etti. Vural, alternatif görev yerlerini öğrenmeden teklifi reddetti.

    Vural, "Teklifi baştan reddettim, ilkelerime uymaz. Neresinin teklif edildiğini öğrenip de reddetseydim yeri beğenmediğim için teklifi reddettiğim düşünülebilirdi" şeklinde konuştu.

    Mahmut Vural, 13 Ekim Salı günü Bakan Şimşek ile görüştü, 16 Ekim Cuma günü yayınlanan kararnameyle de görevden alındı.

    Görevden alma kararnamesinde yerine getirilen isim de vardı. Gelir İdaresi Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı Mahmut Hadi Ekici, Vural'ın yerine başkanlık koltuğuna oturdu.

    Vural, CNN TÜRK'e "Görevden alınmam bilgim dahilinde" dedi ancak neden görevden alındığını bilmediğini söyledi.

    Vural, "Karar benimle görüşülerek alındı. Hata veya yanlışım olmadığı, hatta çalışmalarımın başarılı bulunduğu ifade edildi" diye konuştu.

    Vural, "Sizi başarılı bulan bakan neden görevden almış olabilir?" sorusuna, "Onu Bakan'a sormalısınız" yanıtını verdi.

    Maliye'de bir başka atama da Mali Suçları Araştırma Kurumu'nda oldu. Bir süre önce MASAK Başkanlığı'ndan Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına getirilen Adnan Ertürk'ün yerine Mürsel Ali Kaplan atandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow