Merkez Bankası ile ihracatçılar arasında ipler gerildi. Kur tartışmasına kalitesiz üretim söylentileri eklenince Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz eleştiri oklarının hedefi oldu. Yılmaz ise ihracatçılardan özür dilesin taleplerine, "Ben özür dileyecek birşey söylemedim" cevabını verdi.
İhracatçılarla Merkez Bankası arasında
soğuk rüzgarlar esiyor.
Tartışma Merkez Bankası'nın hafta başında İstanbul'da düzenlediği toplantıda başladı.
Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın ithalata bağlılığının nedeni olarak düşük kuru değil, kalitesiz ve yetersiz üretimi gösterdiği iddiası ortalığı karıştırdı.
İhracatçıdan "dünyanın gözüne girdik, Yılmaz'ın gözüne giremedik" sitemi geldi.
Merkez Bankası bu olaylı toplantı sonrası yine İstanbul'daydı.
Durmuş Yılmaz, gelen eleştirilere genç işadamlarının karşısında yanıt verdi.
"Araştırma için 16 ilde 140 firmayla görüşüldü, edinilen bulgular firmaların kendi tespitleridir" diyen Yılmaz, ihracatçı ve sanayicinin "Yılmaz bizden özür dilesin" taleplerine ise, "Biz özür dileyecek birşey yapmadık" cevabını verdi.
Yılmaz, "Özür dilememizi, utanmamızı gerektiren birşey demedim. Biz bir yanlış yapmadık" şeklinde konuştu.
Kur ile ilgili tartışmalara da bir kez daha açıklık getiren Yılmaz, "Kur önemli değil demedik, aklımızı peynir ekmekle yemedik. Sadece tek belirleyici değildir dedik" diye konuştu.