İndex

Sony 14 yıl sonra ilk kez zarar açıklayabilir

Sony 14 yıl sonra ilk kez zarar açıklayabilir

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Japon elektronik devi Sony şirketinin, 1995 yılından bu yana ilk kez zarar açıklayabileceği bildirildi.

Nikkei gazetesi, LCD televizyon ve diğer ürünlerinin satışları gerileyen ve Japon yeninin güçlü olmasının küresel satışlarına zarar verdiği Sony'nin mart ayında sona erecek mali yılda 1.1 milyar dolar zarar açıklayacağını yazdı.

Gazete, ekim ayında daha önceki 5.2 milyar dolar olan kar tahminini yüzde 57 azaltarak 2.2 milyar dolara çeken Sony'nin zararının 2.2 milyar doları bulabileceğini belirtti.

Sony sözcüsü Mami Imada ise zarar rakamının spekülasyon olduğunu söylemekle yetindi.

Satışlarının yüzde 80'ini deniz aşırı ülkelere yaptığı için Japon yeninin güçlü olmasından olumsuz etkilenen Sony geçen ay, ekonomik krizden çıkmak için çalışma gücünün yüzde 4'ünü işten çıkarmak dahil maliyet azaltıcı önlemlere başvuracağını, harcamaları kısacağını ve fabrikaları kapatacağını açıklamıştı.

Nikkei gazetesi, ekim ayında 1.6 milyar dolar kar edeceğini açıklayan Toshiba şirketinin de muhtemelen 2.2 milyar dolar zarar edeceğini savundu.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam