İndex

Çin'den Coca Cola'nın teklifine ret

Çin'den Coca Cola'nın teklifine ret

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Çin Ticaret Bakanlığı, Coca Cola şirketinin, Çin'in en büyük meyve suyu şirketlerinden biri olan Huiyuan firmasını satın alma teklifini reddetti.

Çin'de büyümek isteyen Coca Cola, Huiyuan firmasına 2,5 milyar dolarlık teklif vermişti.

Coca Cola'nın telkifi kabul edilseydi, Çin'deki en büyük yabancı kaynaklı satın alma operasyonu olarak tarihe geçecekti.

Ticaret Bakanlığı, Çin'deki ulusal muhalefetin de tepkisini çeken Coca Cola'nın satın alma teklifini, rekabet kuralları ve tekelleşmeyi önlemek gerekçesiyle kabul etmedi.

Çin'deki yerel meyve suyu şirketleri, Coca Cola'nın, 2,5 milyar dolarlık satın alma hareketinin piyasada tekel yaratacağı uyarısında bulunmuşlardı.

Coca Cola Başkanı Muhtar Kent, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Coca Cola'nın, Çin'in uzun dönemli ortağı olmakta gurur duyduğunu belirterek, şirketin, Çin'e olan güveni ve taahhütlerinin kesinlikle duraksamayacağını vurguladı.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam