İndex

Toyota üretimini yüzde 28 azaltacak

Toyota üretimini yüzde 28 azaltacak

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Japon otomotiv şirketi Toyota, bu yıl üretimini yüzde 28 azaltacağını bildirdi. Bu, şirketin son 7 yıldaki en düşük üretim seviyesi olacak.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota, 2008 yılında 9,24 milyon adet olan araç üretiminin bu yıl 6,68 milyon adet olmasını planladığını açıkladı.

Toyota sözcüsü Ryoko Nishinohara, "Bu ciddi koşulların bu yıl da sürmesini bekliyoruz" dedi.

Özellikle ABD ve Avrupa olmak üzere düşen taleple mücadele eden Toyota, fabrikalarda üretime ara verdi, Japonya'da geçici işçileri işten çıkardı ve Amerikalı işçileri emekliliğe özendiren mali teşvikler önerdi.

Camry ve hibrid aracı Prius gibi çok satan modelleri üreten ve geçen yıl yıllık satışlarda ABD'li otomotiv şirketi General Motors'u (GM) geçerek dünyanın en büyük otomotiv şirketi olan Toyota, dün, Japonya'da Aichi bölgesinde bulunan Kamigo motor fabrikasındaki 11 üretim hattından 3'ünde üretimi durduracağını bildirmişti.

Toyota, 31 Mart 2009 tarihinde sona eren mali yılda 4,4 milyar dolar (437 milyar yen) zarar ettiğini, Mart 2010'da sona erecek mali yılda ise 5,5 milyar dolar zarar etmeyi beklediğini açıklamıştı.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam