hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coca-Cola'dan 88.1 milyon lira net kar

    Coca-Coladan 88.1 milyon lira net kar
    expand

    Coca-Cola İçecek, 2009 yılının ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 88,1 milyon lira konsolide net kar elde etti.

    Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, şirketin ilk yarı performansına ilişkin yazılı açıklamasında, şirketin bu dönemde güçlü bir büyüme gösterdiğini vurgulayarak, 2009'un ilk yarısında konsolide net karın yüzde 14,5'lik artışla 88,1 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

    O'Neill, aynı dönemde konsolide satış hacminin yüzde 14 oranında artarak toplam 276 milyon ünite kasaya, konsolide satış gelirinin ise geçen yılın ilk yarısına oranla yüzde 12 artarak 1 milyar 184 milyon liraya ulaştığını belirtti.

    Faiz, amortisman ve vergi öncesi karın (FAVÖK) da yüzde 6 artışla 204 milyon lira olduğunu dile getiren O'Neill, "Yakın vadeli beklentilerimiz olumlu ve önümüzdeki dönemlerde satış hacmimizin büyüme yolunda ilerleyeceği düşüncesindeyiz. Fırsatları en iyi şekilde değerlendirme yeteneğine sahip yalın ve sağlam organizasyonumuz, sistemimiz içinde maliyet azaltıcı stratejileri uygulamaya devam edecektir. Ekonomik ortam düzeldikçe ve tüketici harcamaları arttıkça, Coca-Cola İçecek, alkolsüz içecek sektöründe gerçekleşecek iyileşmelerden de fayda sağlayacaktır. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin demografik faktörler açısından fırsatlar içermesine ve kişi başına göreceli olarak düşük gazlı içecek tüketimine bağlı olarak, önümüzdeki yıllarda da sağlıklı büyümeye devam edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow