Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümü aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklık 8 - 10 derece düşüyor
Yağışlar Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli çevreleri, gece saatlerinde Balıkesir, Bilecik, Tekirdağ, Çanakkale, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Eskişehir çevreleri ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve
kar şeklinde olacak.
Yağışların; bugün akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile Bolu, Düzce ve Isparta çevrelerinde, yarın (Pazartesi) öğleden sonra Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.
Sıcaklık 8 - 10 derece düşüyorHava sıcaklığı batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
UYARILARKuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; bugün akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile Bolu, Düzce ve Isparta çevrelerinde, yarın (Pazartesi) öğleden sonra Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, sel, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vs.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; kuzey iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı (lodos), bu akşam saatlerinden sonra Trakyadan başlıyarak zamanla tüm Marmara'da kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.
Ani sıcaklık düşüşü uyarısı: Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 8 ila 10 derece düşerek mevsim normallerinin altına inmesi beklendiğinden başta gribal enfeksiyon olmak üzere soğuk havanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir.