hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil İpekçi ve Berg "Mardin"i tanıtacak

    Cemil İpekçi ve Berg Mardini tanıtacak
    expand

    Modacı ve Tasarımcı Cemil İpekçi, çektiği fotoğraflarla dünya çapında tanınan ABD'li Alexsander Berg ile Mardin'i fotoğraflarla tanıtacak.

    Mardin Valisi Hasan Duruer'in daveti üzerine kente gelen ünlü fotoğraf sanatçısı Alexander Berg, bir hafta süresince Mardin ve köylerinde fotoğraf çekimleri yapacak.

    Berg'in çekeceği fotoğraflar, Cemil İpekçi'nin tasarımıyla bütünleştirilerek tanıtım albümü hazırlanacak.

    Vali Duruer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mardin'in yeterli tanıtımla dünya gündemine oturması için çalıştıklarını belirterek, "Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Alexsander Berg'in çekeceği fotoğraflar, Cemil İpekçi'nin tasarımı ile bütünleştirilerek tanıtım albümü hazırlayacağız. Çekilecek fotoğrafların Mardin'in tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

    Modacı Cemil İpekçi ile köyleri ve tarihi mekanları gezen Berg ise Mardin'in bir fotoğraf sanatçısı için eşi bulunmaz zenginliğe sahip olduğunu ve çalışmalarını büyük bir zevkle sürdürdüğünü söyledi.

    Mardin'e fırsat buldukça gelmeyi ve daha geniş alanlarda fotoğraf çalışması yapmayı planladığını anlatan Berg, "Bana bu imkanı sağlayan Vali Hasan Duruer'e teşekkür ediyorum. Çalışmalarımı Cemil İpekçi ile sürdürmek ayrı bir zevk" diye konuştu.

    Antik Dara kentinde çalışan Berg ve İpekçi'ye köylüler yoğun ilgi gösterdi. İpekçi, köy kahvehanesinde köylülerle çay içerek sohbet etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow