hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ara Güler'den siyah-beyaz İstanbul

    Ara Gülerden siyah-beyaz İstanbul
    expand

    Ara Güler'in 1950-1960 yılları arasında çektiği siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan sergisi Çamlıca Bilfen Lisesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

    Çamlıca Bilfen Lisesi Sanat Galerisi'ndeki açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ara Güler ile bir mekanı paylaşmanın ve onun fotoğraflarıyla ilgili bir sergide bulunmanın onur verici olduğunu söyledi.

    Bakan Günay, "Bir anlamda fotoğrafı, inanılmaz anlamların, bir roman veya makale konusu olabilecek birçok şeyin bir fotoğraf karesine sığdırılabileceğini Ara Güler'in objektifinden öğrendik" diye konuştu.

    Dünyada en tanınmış fotoğrafçılar arasında Türkiye'den Ara Güler'in isminin yer aldığını ifade eden Günay, şöyle devam etti:

    "Böyle bir yurttaşımız olduğu için gurur duyuyorum. Biz, duvarlara yaslanmış emekçilerin fotoğraflarını ya da Edirne'nin, Bursa'nın camilerinin duvarlarındaki ilginç görüntülerle neredeyse bir armoni teşkil eden insanların figürlerinin yan yana getirilişini, Türkiye'nin arkeolojik zenginliklerini onun objektifinden öğrendik. Bu nedenle kendisine çok şey borçluyuz. Bu tür etkinlikler ona olan borçlarımızın belki küçücük bir teşekkürü anlamına geliyor."

    Bakan Günay, konuşmasının ardından, açılışa katılan yazar Yaşar Kemal, sanatçı Sezen Aksu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile sergiyi gezdi.

    Sergide, Ara Güler'in "Aradan 77 Yıl Geçti" adlı fotoğraf kataloğu da satışa sunuldu.

    Güler'in 1950-1960 yılları arasında çektiği 50 siyah-beyaz İstanbul fotoğrafının yer aldığı ve Bilfen Okulları Fotoğraf Kulübü öğrencilerinin de eşlik ettiği sergi, 14 Haziran'a kadar açık kalacak.

    Ara Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sezen Aksu
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow