hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk iş adamı sanatçılara "Düş Bahçesi" yaptı

    Türk iş adamı sanatçılara Düş Bahçesi yaptı
    expand

    Sanata olan tutkunluğu ve "Sanatçı dostu" olarak da bilinen işadamı Ahmet Şahin, daha önçe Avrupa'da görüp hayranlık duyduğu sanatçıların biraraya gelerek toplu çalışma yaptığı "Plastik Sanat Kolonisi" düşünü gerçekleştirdi.

    Yerli ve yabancı 19 sanatçıyı, sanatçıların "Düş bahçesi" adını verdiği Sapanca Gölü kenarındaki çiftliğinde ağırlayan işadamı bu organizasyonla birçok yeni eserin de ortaya çıkmasını sağladı.

    Tam anlamıyla bir doğa tutkunu olmasının yanı sıra sivil pilot da olan, zaman zaman kendisine ait deniz uçağı ile uçuşlar yapan Ahmet Şahin, benzer organizasyonları daha önce yurt dışında gördüğünü söyledi. Amacının farklı sanatçıları biraraya getirip onlara çalışabilecekleri en uygun ortamı sağlamak olduğunu belirten Şahin, burada sanatçıların sınırlama getirilmeden  özgürce çalıştıklarını anlattı.

    Göl kenarındaki çiftliğinde zengin bitki örtüsü ile birlikte poni atları, geyik ve karacalar, yaban koyunları, flamingolar dahil su kuşu türleri de bulunan Ahmet Şahin yıllardır böyle bir yerin düşünü kurduğunu belirterek şunları söyledi:

    "Çocukluğumdan beri doğa sevgisi ile büyüdüm. Hem hayvanlar, hem de bitkilerle olan yakınlık bizi bu günlere getirdi. Buradaki bitki ve hayvan türlerini çeşitlendiriyoruz. Yaban hayvanlarımız var. Özellikle su kuşlarımız, geyiklerimiz, yaban koyunlarımız, karacalarımız, lamalarımız, küçük atlarımız, köpeklerimiz var. Bazı sanatçı dostlarımla, plastik sanatlar kolonisi yapalım, bunu da şirketin adına mal edelim ve bunu her yıl yenileyelim diye düşündük. Ve buna da 1. Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi olarak başladık. Her yıl devam ettirmek istiyoruz."

    Çalışma yapan sanatçılar

    -Yaşar Çallı (Ressam) Çiğdem Çallı (Ressam), Bünyamin Balamir (Ressam), Şekip Oğuz (Vitray), Emre Feyzoğlu (Seramik), Senem Feyzoğlu (Seramik), Selin Melek Aktan (Ressam), Tankut Bilge (Suluboya), Dilara Şahin (Ressam) Gazanfer Bayram (Mozaik) Makedonya, Zarko Jakimovoski (Ressam) Makedonya, Ferudun Işıman (Ressam) KKTC, Bekeyev Marat (Ressam) Kazakistan, Staniskaw Chomiczewki (Ressam) Polonya, Orhan Osmani (Mozaik) Makedonya, Daniel Pielucha (Ressam) Polonya, Pavel Vasilev (Heykeltraş) Bulgaristan, Vesela Stamenova (Ressam- akrilik) Bulgaristan, Clavdia Chıanucci (Heykeltraş) İtalya.

    Burada çalışma yapan yerli ve yabancı sanatçılar adına konuşan, aynı zamanda ünlü ressamlarımızdan İbrahim Çallı'nın da torunu olan  Yaşar Çallı, böylesine muhteşem bir ortamda çalışma yapmaktan büyük bmutluluk duyduklarını anlattı. Yaşar Çallı, Böylesine güzel bir sanatçı topluluğu ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu, kısa zamanda çok büyük tuvallerin boyandığını belirterek şöyle devam etti:

    "İşte bu sanatın ve sanatçının gücü. Sanatçıya itibar edilir, sahip çıkılırsa sanatçı gökyüzünü bile boyar. Sanatçı sevgiyle üretir. Sanatı iltifatla, takdirle üretir. Hayranlık duygularından yoksun bir ortamda sanatın da gelişmesi mümkün değil. Böylesine bir doğayı insan üstü bir yetenekle bu atmosferi yaratan Ahmet Şahin dostuma teşekkür ediyoruz. O da kesinlikle büyük bir doğa sanatçısı. Sanatın ve sanatçının hamisi aynı zamanda. O kendisindeki birtakım var olan imkanları sanat için hiç sakınmadan harcayabiliyor."

    Ankara'da Portakal Çiçeği Vadisi'nde inşaatının yüzde 75'i tamamlanan ve 160 metre ile Ankara'nın en yüksek binası olan "Portakal Çiçeği Residence" binasını yapan firmanın da yönetim kurulu başkanı olan Ahmet Şahin, burada yapılan tabloların çeşitli galerilerde sergileneceğini de söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow