hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Erdal Öz Edebiyat Ödülü" İhsan Oktay Anar'ın

    Erdal Öz Edebiyat Ödülü İhsan Oktay Anarın
    expand

    "2009 Erdal Öz Edebiyat Ödülü"ne yazar İhsan Oktay Anar değer görüldü.

    Can Yayınları'ndan yapılan açıklamada, 1950 kuşağının önde gelen yazarlarından Can Yayınlarının kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak amacıyla ailesi tarafından verilen "Erdal Öz Edebiyat Ödülü"nün bu yılki seçici kurulunun Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Jale Parla, Nüket Esen, Semih Gümüş, Enis Batur ve Can Yayınları temsilcisinden oluştuğu belirtildi.

    Kurulun düzenlendiği toplantıda, ödülün bu yıl Türk edebiyatına kazandırdığı birbirinden önemli romanları, bu romanlarda ortaya koyduğu özgün üslubu nedeniyle yazar İhsan Oktay Anar'a verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

    Ödül töreninin 26 Mart'ta Pera Müzesi'nde düzenleneceği ifade edildi.

    Yazar Anar hakkında

    Yozgat'ta 1960 yılında dünyaya gelen Anar, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra lisans, master ve doktora öğrenimini Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünde yaptı.

    Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Anar'ın ilk öyküsü "Kafirler İçin Apologya" 1985'te yayımlandı. Anar'ın ilk romanı "Puslu Kıtalar Atlası", Hulki Aktunç'un önsözüyle okurla buluştu.

    "Kitab-ül Hiyel: Eski Zaman Mucitlerinin İnanılmaz Hayat Öyküleri", "Efrasiyab'ın Hikayeleri", "Amat" ve "Suskunlar" isimli eserleri de bulunan Anar, Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar Derneği üyesi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow