hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fazıl Say'dan ÇYDD'ye destek konseri

    Fazıl Saydan ÇYDDye destek konseri
    expand

    Piyanist Fazıl Say ve müzisyen arkadaşları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 20. kuruluş yıldönümü için İstanbul Lütfi Kırdar'da sahne aldı.

    Fazıl Say sahneye çıkmadan önce yaptığı konuşmasında,  "Benim için en anlamlı bir konser olacak. Benim en çok sevdiğim insarlardan biri Türkan Saylan. Türkan Hanım'a 2-3 hafta önce bir haksızlık yapıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bir haksızlık yapıldı. Bu kimimizi öfkelendirdi" dedi.

    Say, Bu akşam burda sizlerin bu kadar büyük bir destekle sahnede piyanonun yanına kadar insanlar tamamen dolu ilk kez gördüğüm. Bu kadar dolu bir Lütfi Kırdar Kongre merkezi beni mutlu etti. Bu akşam beni dinleyen buradaki kızımı da mutlu etti" diye konuştu.

    Saylan ayakta alkışlandı

    ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan da sahnedeki yerini aldığı zaman ayakta alkışlandı.

    Saylan, "Çok önemli dostlarımız var. Türkiye'nin her bir tarafı kaynıyor ve adalet istiyor eşitlik istiyor. İnsan hakları istiyor. Bizin kızlarımızı görseydiniz mutlaka sevineceksiniz. Hiç bir zaman bizim öğrencilerimizin zararı yok. Bu gün bu konser çok önemli bir konser. Bizim dernek ve çocuklarımızı yanlız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    Fazıl Say'dan ÇYDD'ye destek

    Bir bilet, bir öğrenci

    ÇYDD projelerini desteklemek amacıyla düzenlenen konserde, Fazıl Say ve arkadaşları, bir üniversite öğrencisinin, bir aylık bursunu karşılayacak şekilde belirlenen bilet ücretleriyle de öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

    Konserin tüm geliri burslu üniversite öğrencilerinin eğitimi için kullanılacak. 125 TL'den satılacak olan her konser bileti, bir öğrencinin bir aylık bursunu karşılıyor olacak.

    Fazıl Say / Piyano
    Patricia Kopatchinskaja / Keman
    Cihat Aşkın / Keman
    Çağ Erçağ / Viyolonsel
    Tolga Salman / Bandoneon
    Burcu Karadağ / Ney
    Güvenç Dağüstün / Bariton

    Türkan Saylan ayakta alkışlandı
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow