hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalın "Norveç'ten çalıntı şarkı" iddiasını yalanladı

    Yalın Norveçten çalıntı şarkı iddiasını yalanladı
    expand

    Vatan gazetesi bugün yayımlanan bir haberinde şarkıcı Yalın'ın 14 Mayıs'ta çıkan yeni albümünün 4'üncü şarkısı olan "Bit Pazarı"nın müziğinin birebir aynı olduğunu öne sürdü. Yalın ve yapımcı şirketi Avrupa Müzik iddiaları yalanlayarak iki şarkının sadece keman tınısının benzediğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatan gazetesi Yalın'ın yeni albümündeki "Bit Pazarı"nın Norveç'e Eurovision şarkı yarışmasını kazandıran "Fairytale" ile benzediğini öne sürmüştü.

    Avrupa Müzik Yalın adına, 14 Mayıs'ta piyasaya çıkan "Ben Bugün" albümünde yer alan "Bit Pazarı" şarkısının, 16 Mayıs'ta yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç adına birinci olan Alexander Rybak’ın seslendirdiği Fairytale isimli şarkısıyla aynı olduğu iddialarına cevap verdi.

    İşte açıklamadan satırbaşları

    İddiaların kendisini çok üzdüğünü belirten Yalın adına bir açıklama yapan Avrupa Müzik, "Her iki şarkının da introlarında keman kullanmak dışında hiçbir benzerlik bulunmamaktadır. Şarkı introlarındaki aynı müzik aletini kullanılmasından yola çıkarak her iki şarkının aynı olduğunu söylemek ve bununda Norveç’lilerden çalındığını itham etmek yapımcı şirket olarak hem bizi hem de Sanatçımız Yalın’ı çok üzmüştür. Konuyla ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacaktır" ifadesine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şarkı 1,5 yıl önce yapıldı

    Düzenlemesi Alper Erinç tarafından yapılan şarkının varlığından 1,5 yıl önce yaptığı bir röportajta da bahsettiğini belirten Yalın, şarkının aranje edilmiş halini 1 Şubat 2008'de daha önce "Değmez" isimli şarkısını Japon yıldız A.I için İngilizceye çevirerek kullanan Martin Kierzsenbaum’a da gönderdiğini söyledi.

    "Zalim'in çalınmasında niye kimse duyarlılık göstermiyor?"

    Yalın, 5 yıl önce tanınmasını sağlayan "Zalim" şarkısının izin alınmadan şarkıcı Rovena Stefa tarafından ‘Zemer’ ismiyle, Bulgar şarkıcı Toni Storaro ‘Greshnica’ ismiyle ayrıca Rusça, Arapça, Sırpça ve Yunanca olarak çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildiğine dikkat çekti ve "Neden bu konuda kimse duyarlılık göstermiyor?" diyerek isyan etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow