hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Recep İvedik 2" Almanya'da 3'üncü sırada

    Recep İvedik 2 Almanyada 3üncü sırada
    expand

    “Recep İvedik 2” filmi, 12 Şubat'tan itibaren Almanya başta olmak üzere, Avrupa sinemalarında gösterime girdi. İlk filmin devamı olarak çekilen film Almanya'da ilk haftasında 3'üncü sıraya yerleşti

    Deutsche Welle'de yer alan habere göre Hamburg'daki sinema zinciri Cinemax'in verdiği bilgiye göre, film şu anda bir numarada olan ve başrolünü Brad Pitt'in üstlendiği "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi" adlı filmin sadece yarısı kadar kopyayla gösterimde.

    Filmde babaannenin son dileği işleniyor


    Recep İvedik, Anadolu'nun bağrından kopup, İstanbul'a gelmiş, göbekli, sinirli, tembel bir maço tiplemesi.

    Recep İvedik tiplemesi, ilk kez Şahan Gökbakar'ın sunduğu 'Dikkat Şahan Çıkabilir' programındaki bir skeçle izleyiciyle buluştu.

    Tiplemenin çok beğenilmesi üzerine, 22 Şubat 2008'de ilk Recep İvedik filmi gösterime girdi. Birinci filmin devamı olarak çekilen “Recep İvedik 2” filminin konusu ise Recep İvedik'in, babaannesinin ölmeden önceki son dileklerini yerine getirme çabası. Babaannesinin dilekleri Recep'in bir iş ve bir eş bulması, son olarak da kendini topluma kabul ettirmesi...

    Serinin ilk filmi, Türkiye'de büyük başarı yakalamıştı. Şimdi “Recep İvedik 2” aynı başarıyı Almanya'da yakalamaya çabalıyor. Sinema zinciri Cinemaxx'ten yapılan açıklamaya göre, filmin izleyicilerinin çoğunluğunu Türkler oluşturuyor.

    "Recep İvedik" Türk sinemasındaki mizah anlayışını dejenere ettiği ayrıca çok fazla argo ve küfür içerdiği gerekçesiyle birçok eleştiri alsa da, geçen yılın en çok izlenen filmleri arasında yer almış ve gişe rekorları kırmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow