hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal'a 12 uzun metrajlı film katılacak

    Altın Portakala 12 uzun metrajlı film katılacak
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen filmler açıklandı.

    AKSAV'dan yapılan yazılı açıklamada, Altın Portakal'ın uluslararası bölümünde Avrupa ve Asya sinemalarından 12 film yarışacak.

    Yarışma dışı bölümde ise beş kıtadan yapıtlar yer alacak.

    Bulgaristan'dan İngiltere'ye, Ermenistan'dan Fransa'ya, Macaristan'dan Gürcistan'a uzanan bir coğrafyadan film seçkisinin buluştuğu yarışmada yer alan filmlerin tümünün 2008 ve 2009 yapımı olduğu bildirildi.

    Uluslararası yarışmanın 12 filmi

    Bulgar Yönetmen Kamen Kalev, "Eastern Plays - Şark Oyunları" ile iki kardeşin gözünden günümüz Bulgaristan'ını yorumluyor.

    Bazı sahneleri İstanbul'da çekilen filmin oyuncuları arasında Saadet Işıl Aksoy ve Hatice Aslan da yer alıyor.

    Çekoslavakya'nın 1968'deki Sovyet işgalini konu alan iki film, Çek yapımı "English Strawberries-İngiliz Çilekleri" ve Polonya-Çek Cumhuriyeti ortak yapımı "Operation Danube"; Tuna Operasyonu" ile 1960'lı yıllar Rusya'sında kozmonotların yetiştirildiği bir okulda geçen "Paper Soldier-Kağıttan Asker", yarışmanın geçmişe ayna tutan filmleri arasında yer alıyor.

    Sırp yönetmen Goran Radovanovic'in "Ambulance-Ambulans"ı Montreal'den sonra Avrupa prömiyerini 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapacak.

    Mülteci sorununa değinen iki film, "The Other Bank-Öteki Yaka" ve "East Of Me-Benim Doğum" da "En İyi Film" ödülü için yarışacak.

    59. Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı ödülü alan "Katalin Varga", toplumsal baskılara direnen bir kadının öyküsünü anlatırken, yarışmanın kurgu belgesel türündeki yapımı "Border - Sınır", Ermeni yönetmen Harutyun Khachatryan'ın imzasını taşıyor.

    Pelin Esmer'in "11'e 10 Kala" adlı filmi, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey'in yaşamını konu alıyor.

    Uluslararası yarışmada yer alan bir diğer Türk filmi de geçtiğimiz günlerde Montreal Film Festivali'ne katılan Abdullah Oğuz'un yönettiği "Sıcak".

    Altın Portakal'a İtalya'dan katılan "Freedom -Özgürlük", 46'ıncı Festival'in uluslararası bölümünde yarışacak bir diğer film olarak açıklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow