İndex

İngilizler çıldırdı: Domuz gribi kapma partisi!

İngilizler çıldırdı: Domuz gribi kapma partisi!

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İngiltere'de, kışa doğru güçlenerek daha ölümcül olacağı tahmin edilen H1N1 virüsüne karşı bazı kişilerin "domuz gribi partileri" düzenleyerek, virüsü kapıp, bağışıklık kazanmaya çalıştıkları öne sürüldü.

BBC'nin haberine göre, bazı kişiler, çok güçlenmeden virüsü kapabilmek ve bağışıklık kazanabilmek için domuz gribi hastalarıyla bir araya gelmeye çalışıyor.

İngiltere Tabipler Birliği Kamu Sağlığı Komitesi Başkanı Dr. Richard Jarvis ise bu tür davranışların devletin virüslerle mücadelesine darbe indireceği uyarısında bulundu. İngiltere'de görülen H1N1 virüsünün yol açtığı hastalığın hafif seyretmesine rağmen bu kişilerin kendilerini ve ailelerini tehlikeye attığını söyleyen Jarvis, "Bunu yapmak doğru değil, unutulmamalı ki bunu yapanlar ne olursa olsun ölüm riskini üstlenmiş oluyor. Ben böyle bir şeyi yapmaya kalkışmazdım" dedi.

Bu tür davranışların sadece hastalığın daha çok yayılmasına yol açacağını ifade eden Jarvis, İngiltere'de virüsün beklenenden daha başarılı şekilde kontrol altında tutulabildiğini de kaydetti.

İlgili Konular » DOMUZ GRİBİdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam