hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayhan Federal Mahkeme'ye gidiyor

    Ayhan Federal Mahkemeye gidiyor
    expand

    Süreyya Ayhan Kop, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) verdiği ömür boyu men cezasını İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

    Kop ailesinin avukatı Osman Buldan, CAS'ın verdiği kararın kendilerine ulaştığını kaydetti.

    Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un davayı İsviçre Federal Mahkemesi'ne "taşımak" istediklerini anlatan Buldan şöyle konuştu:

    "CAS'ın kararı 1 Aralık 2009 tarihinde elimize ulaştı. Karar birçok yönüyle savunmamızla bağdaşmıyor. Tarafgir bir karar verildiği konusu netleşti. İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuruda bulunmak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bir aylık süremiz, 1 Ocak 2010 tarihinde sona erecek. Dava başvurumuz için yeterli süremiz var."

    Milli atletin eşi ve antrenörü Yücel Kop da davaya hazırlandıklarını kaydetti.

    Davada "ihlal" bulunduğunu dile getiren Kop, "hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" diye konuştu.

    Süreyya Ayhan Kop'a Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu tarafından verilen dört yıllık müsabakalardan men cezası, sporcunun indirim talebiyle başvurduğu CAS tarafından ömür boyu mene çevrilmiş, Yücel Kop'a verilen iki yıllık ceza ise kaldırılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow