Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola, sezon boyunca çok çalıştıklarını ve bunun karşılığını aldıklarını belirterek, "risk almamaktan daha tehlikeli bir şey yoktur" dedi.
Barcelona'da teknik direktör olarak görev yaptığı ilk sezonda
Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Guardiola, cesaret ve yoğun çalışma sayesinde başarılı olduklarını söyledi.
38 yaşındaki teknik adam, "eğer topa sahip olup cesurca hücum ederseniz, kazanma şansınız yükselir. Biz sahada asla korkak olmadık. Risk almamaktan daha tehlikeli bir şey yoktur" dedi.
Aynı sezonda lig ve Kral Kupası'na bir de
Şampiyonlar Ligi zaferi ekleyerek İspanyol futbol tarihinde bir ilke imza atan Guardiola, "sezon boyunca çok ama çok çalıştık, bu da karşılığı oldu" diye konuştu.
Guardiola, finalde ikinci golü atan Lionel Messi'yi de överek, Arjantinli yıldızın forvetten sık sık orta sahaya dönmesi sayesinde karşılaşmayı uzun süre domine ettiklerini söyledi.
Barcelona teknik direktörü, "topa bizde olmadığı zaman felaket kötü bir takımız, o yüzden topa sahip olmak zorundayız. Tarihteki en iyi takım değiliz ama tarihin en iyi sezonunu geçirerek üç kupa kazandık" dedi.
Furtbolculuk kariyerinin sonuna doğru
İtalya'da forma giyen Guardiola,
Manchester United karşısındaki zaferlerini, 24 yıllık kariyerine nokta koymaya hazırlanan
Milan'ın savunma oyuncusu Paolo Maldini'ye adadı.
Arsenal'de oynarken 2006
Şampiyonlar Ligi finalinde şimdiki takımı
Barcelona'ya kaybeden Thierry Henry, "bunu kazanmak için çok uzun zamandır bekliyordum. Son beş dakika hayatımın en uzun beş dakikasıydı. Dünyanın en iyi takımına karşı oynarken ne olacağını asla bilemezsiniz" diyerek duygularını dile getirdi.