hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de Kongre önünde siyaset-para ilişkisi protestosunda 400 gözaltı

    ABDde Kongre önünde siyaset-para ilişkisi protestosunda 400 gözaltı
    expand
    KAYNAKAA

    Başkanlık seçimlerinin hemen öncesindeki siyaset-para ilişkisi ABD'de protestoları tetikledi. "Demokrasi Baharı" adlı grup, "Parayı siyasete sokma" diyerek başkent Washington'da Kongre binası önünde siyasetçiler ile çıkar gruplarının ilişkilerini protesto etti. Yanıt polisten geldi: 400'e yakın kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin başkenti Washington'da, siyaset, para ve çıkar gruplarının ilişkisini protesto etmek amacıyla Kongre binası önünde yapılan gösteride yaklaşık 400 kişi gözaltına alındı.

    Kongre binası önünde toplanan ve "Demokrasi Baharı" adlı grubu temsil eden göstericiler, "Parayı siyasete sokma", "Herkesin bir oy hakkı var" yazılı pankartlar taşıdı.

    FBI ile Apple arasındaki "şifre savaşı" ABD Kongresi'ne taşındı

    Gösteriyi organize edenlerden Kai Newkirk, basın açıklaması yaparak, ABD'deki demokrasi algısını eleştirdi. Newkirk, "Bizim hükümetimiz zengin çıkar gruplarının kontrolü altında. Kongre ise bu konuda sessiz. Bugün bunun böyle devam etmeyeceğini söylüyoruz" dedi.

    Obama Zika için Kongre'den 1,8 milyar dolar istedi

    Göstericiler, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde büyük şirketlerin destekledikleri başkan adaylarına yüz milyonlarca dolar bağış yapacaklarını açıklamasını da protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de internetten yayınlanan "Genç Türkler" adlı televizyon programının sunucusu Cenk Uygur da göstericilere destek verdi.

    ABDde Kongre önünde siyaset-para ilişkisi protestosunda 400 gözaltı

    Babek Zencani'nin Türkiye iddiası

    Washington polisi, yasa dışı gösteri düzenledikleri gerekçesiyle kalabalığa önce uyarı yaptı. Gözaltına alınacaklarını bilen ve buna itiraz etmeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların sayısının 400 civarında olduğu belirtildi. Cenk Uygur'un da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

    Göstericilerin büyük bölümünün başkente yaklaşık 220 kilometre uzaklıktaki Philadelphia'dan 10 günlük bir yürüyüşle geldiği ifade edildi.

    Washington'da siyaset ile para arasındaki ilişkiyi eleştiren gösterilerin hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

    ABDde Kongre önünde siyaset-para ilişkisi protestosunda 400 gözaltı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow