hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakırspor'a ceza yağdı

    Diyarbakırspora ceza yağdı
    expand

    Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Diyarbakırspor'a, Fenerbahçe maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç da saha kapama cezası verdi.

    Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig'de 24 Ağustos'ta oynanan Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Diyarbakırspor'u cezalandırırken, seyircisiz oynama cezasının öncelikle infaz edilmesini de kararlaştırdı.

    Bu arada, aynı maçta merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 5 bin TL ve maça biletsiz seyirci alınması nedeniyle 5 bin TL olmak üzere Diyarbakırspor Kulübü'ne toplam 10 bin TL de para cezası uygulandı.

    Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, kulübe karşı olanların amaçlarına ulaştığını söyledi.

    Sümer, yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Diyarbakırspor'a, Fenerbahçe maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle, 1 maç seyircisiz oynama, 1 maç saha kapama cezası ve 10 bin TL para cezası verdiğini belirterek, "Kulübe karşı olanlar amaçlarına ulaşmışlardır" dedi.

    Verilen karardan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Sümer, "Diyarbakırspor zararına bir sonuç çıktı. Tabii ki cezalar olacak, bunlar futbolun renkleridir. Ancak, medyada Diyarbakır'ın şiddetle anılması, Diyarbakırlı futbolseverlerin şiddete eğilimli gibi gösterilmesi bizi rahatsız ediyor" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow