hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da "Yoldaş Livorno" heyecanı!

    Adanada Yoldaş Livorno heyecanı
    expand

    Serie A takımlarından Livorno, TFF 2. Lig 4. Grup takımı Adana Demirspor ile bugün yapacağı özel maç için Adana'ya geldi. Özel uçakla akşam saatlerinde tam kadro Adana Havaalanı'na gelen takım, Adana Demirsporlu taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

    Taraftarlar, İtalya ekibini, ellerinde İtalyanca "İtalya'nın asi çocukları hoşgeldiniz" ve "Yoldaş Livorno" yazan pankartlarla karşıladı.

    Taraftarlar, özellikle takımın gözde oyuncularından Luccarelli'ye sevgi gösterisinde bulunurlarken, Luccarelli de onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Takımla birlikte gelen az sayıda Livorno taraftarı da Adana Demirsporlu taraftarlarla birlikte iki takım lehine tezahürat yaptı.

    Livorno oyuncuları, daha sonra çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı havaalanından, iki takım oyuncuları için verilen yemeğe hareket etti.

    Burada bir açıklama yapan Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bekir Çınar, Livorno'yu Adana'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

    29 yıl sonra Avrupa takımı

    Kente, 29 yıl aradan sonra bir Avrupa takımının geldiğini belirten Çınar, "Uzun yıllardan sonra bir Avrupa takımını ağırlıyoruz. Hem taraftarlarımız hem de bizler çok heyecanlıyız. Livorno'ya, Adana'nın misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz" dedi.

    Maçın siyasi yönden bir yerlere çekilmesini istemediklerini söyleyen Çınar,  "Taraftarlarımız Livorno'lu taraftarlarla internet ortamında samimi bir diyalog kurmuşlar. Biz de yönetim olarak taraftarımızın isteği üzerine Livorno ile özel maç yapmayı kararlaştırdık. Bizim gibi işçi takımı ve endüstriyel futbola karşı olması nedeniyle Livorno'yu kentimize davet ettik. Bu nedenle maçın siyasi yönden bir yerlere çekilmesini ve altında başka bir şeylerin aranmasını istemiyoruz" dedi.

    Livorno Kulübü Başkanı Ricci Nelro da Adana'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, her iki takımda da çok iyi oyuncuların bulunduğunu söyledi.

    Livorno antrenman yaptı


    Livorno, bu akşam yapılacak özel maç öncesi antrenman yaptı. Adana'ya, dün akşam saatlerinde özel uçakla gelen İtalyan takımı, bu sabah yerleştiği Adana Hiltonsa Oteli'nden Aytaç Durak Tesisleri'ne geçti.

    Antrenörler Vihorio Russo öncülüğünde antrenman yapan takım, sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Futbolcular saha kenarında bulundurulan buz ve suyla serinlemeye çalıştı.

    Livorno Kulübü Başkanvekili Ricci Nelro, antrenmandan sonra düzenlenen basın toplantısında, Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

    Özellikle dün akşam havaalanı çıkışında çok güzel karşılandıklarını belirten Nelro, "Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Her şey çok güzel, bu atmosferin sahaya da yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

    "Bizim gibi bir işçi takımını ağırlıyoruz"

    Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bekir Çınar da Livorno'yu Adana'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, iki takım arasında bu akşam yapılacak özel maçı geleneksel hale getirmek istediklerini bildirdi.

    Adana Demirspor'un tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Çınar, "Çok heyecanlıyız, iki gündür bizim gibi bir işçi takımını ağırlıyoruz. Umarım Livorno, İtalya'ya iyi ve güzel anılarla döner" dedi.

    Antrenörleri Vihorio Russo da kentin çok sıcak olduğunu belirterek, "Keşke karşılaşmayı basın toplantısını yaptığımız oda gibi klimalı bir ortamda yapsak" diye espri yaptı. İ

    ki takımın geçmiş tarihinde "işçi" temasının bulunduğunu belirten Russo, kardeşçe karşılandıkları Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

    Luccarelli de kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Adana Demirspor Kulübü yetkililerine ve Adanalılara teşekkür etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Luccarelli, "Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklamaları doğru mu?" şeklindeki bir soruyu, "Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklaması normal, çünkü onların da özgür fikirleri olmalı" diye konuştu.

    Karşılaşma, bugün saat 21.00'de 5 Ocak Stadı'nda yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow